Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok.
Cha Gio är en typ av vietnamesiska vårrullar som här innehåller en fyllning av både räkor och fläsk. Receptet kommer från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare" och vårrullarna passar lika bra till förrätt som huvudrätt.
Häll kokande vatten över nudlarna, låt stå i 10 min, sila av, spola med kallt vatten och klipp med sax i småbitar. Hacka räkorna till färs. Blanda ingredienserna till fyllningen.
Blanda samtliga ingredienser till såsen.
Fyll degplattorna genom att lägga 1 msk fyllning mitt på plattan. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik de motstående sidorna mot varandra så att de möts på mitten. Vik sedan över den del som nu är under fyllningen och rulla ihop till en slät rulle. Försök få ut så mycket luft som möjligt ur rullen, annars kan den explodera vid friteringen. Man kan förbereda rullarna genom att förfritera dem i 170-gradig olja i 1 minut för att sedan fritera igen, precis innan servering.
Fritera vårrullarna i 185-gradig olja i ca 3 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Lägg upp vårrullarna på sallatsbladen med mynta och koriander.
När du ska äta tar du ett sallatsblad i handen, lägger på en rulle, lite koriander och mynta, rullar ihop och doppar i såsen.
Recept: Erik Videgård
Erik Videgård, en av Sveriges mest kända kockar och krögare är aktuell med en ny asiatisk kokbok. Vi fick en pratstund med den mångfacetterade kocken.
Läs merErik Videgård har gjort ett ursprungligt och enkelt recept på tonfiskpoke som passar både som förrätt och huvudrätt.
Läs merEtt underbart receptet på paneang men biff från Erik Videgårds kokbok "Berättelser och recept: Asiatiska utflykter med oförklarliga avstickare".
Läs merYOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.
Läs mer