Vego-fritto med chilimajonnäs och wasabiolja.

Ett recept inspirerat av både scampi fritti och japanska tempurarestauranger. Serveras med frisk och fruktig Riesling. Från Michel Jamais bok "Vino Vego".

Vego-fritto med chilimajonnäs och wasabiolja.

4-6

Ett recept från Michel Jamais bok "Vino Vego". Inspirerat av både scampi fritti och japanska tempurarestauranger, och det trevliga sättet att äta olika smaker och texturer. Innehållet i rätten kan varieras i det oändliga, men det viktiga är att alla grönsaker är skurna i små fina bitar så att tillagningen blir snabb och perfekt oavsett vilken grönsaken är.

Recept: Michel Jamais

Vino vego av Michel JamaisMichel Jamais lär dig kombinera vin och veganska rätter.

Många har problem med att välja vin till grönsaker. Nu släpper vinprofilen Michel boken "Vino vego" med handfasta tips och recept på 14 veganska rätter med vinförslag.

Läs mer
The Umami TsunamiThe Umami Tsunami - vegetarisk "köttfärssås".

Ett umamirik vegetarisk köttfärsås som baseras på svamp och valnötter från kokboken "Köttfärssås" i Jason Diakité, Harald Wachtmeister & Joel Åhlin. 

Läs mer
Välja vin till vegetarisk matAtt välja vin till vegetarisk mat.

Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!

Läs mer
Chèvre chaud i plåt med salladChèvre chaud.

En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.

Läs mer