Vintersallad med grönkål, granatäpple och pumpa.

En matig, småvarm vintersallad med några av de fantastiska råvaror som är i säsong under höst och vinter. Perfekt som vardagsmat eller varför inte på julbordet?

Vintersallad med grönkål, granatäpple och pumpa.

0 h 40 min

En vintrig och god sallad som jag toppar med en himmelskt god vinägrett som får smak av apelsin. Grönkålen låter jag mjukna lite i stekpannan, det blir mycket godare att äta då och även lite snällare mot magen.

Linnéa

Vintips till vintersalladen:

Recept: Linnéa Seidel

grönkålsceasar med granatäppleGrönkålscaesar med granatäpple.

Krögaren Jennie Walldén visar här sitt populära recept på grönkålscaesar. Ett underbart och fräscht inslag på julbordet som med fördels avnjuts med ett glas Universal Riesling.

Läs mer
Baconlindat ankbröst med CHILL OUT Shiraz.Baconlindat ankbröst med sötpotatispuré och grönkålschips.

Anka är underskattat! Här har Linnéa lagat en underbar rätt som kan bli en ny favorit där hemma. Linda filéerna med bacon och servera med en krämig puré och krispig grönkål. Servera med ett glas Shiraz.

Läs mer
Palak paneerPalak Paneer med grönkål.

I Indien lagas palak paneer med ett knippe färsk spenat från marknaden, men det går lika bra med grönkål. Recept från Malin Mendels kokbok Mitt indiska liv.

Läs mer
Grönkålspaj med prästostGrönkålspaj med prästost på julbordet.

Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.

Läs mer