Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore | folk o folk
Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore
Välj butik Välj Systembolaget butik Finns i lager i vald butik Kan beställas till din butik Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore Vilka butiker har drycken?
Beställningsinformation
Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    13.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Helflaska 750ml (vin)
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Corvina 60%
    Rondinella 20%
    Corvinone 10%
    Negrara 10%
  • Sockerhalt
    9 gram/liter

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore

Detaljerad fakta
  • Produkttyp
    Rött vin
  • Sortiment
    Systembolaget ordinarie sortiment
  • Volym
    750 ml
  • Alkoholhalt
    13.5 %
  • Producent
  • Bolag
  • Förpackning
    Helflaska 750ml (vin)
  • Förslutning
    Kork
  • Druva
    Corvina 60%
    Rondinella 20%
    Corvinone 10%
    Negrara 10%
  • Sockerhalt
    9 gram/liter
Ursprung
Italien, Venetien, DOC Valpolicella Superioro Ripasso

Årgång
2016

Pris inkl. moms
115,00kr

Systembolaget nr.
5353

Beskrivning

Pasqua Ripasso Valpolicella Superiore har en nyanserad och kryddig doft med inslag av fat, körsbär, björnbär, örter och vanilj. Smaken är fint balanserad med inslag av fat, körsbär, blåbär, örter och lakrits.

Rekommendation

Till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter och pasta. Varför inte en ört- och rödvinsmarinerad lammytterfilé med rosmarinpotatis och gräddstuvad blandsvamp?

Lagring

Kan lagras och utvecklas ytterligare ett par år.

Produktion

Druvorna växer på sluttningarna vid Valpantena som är de östra delarna av Valpolicella. Efter skörd, som brukar ske i slutet av september, pressar man och avstjälkar druvorna. Sedan jäser musten kontrollerat vid 25-26° C. Man pumpar vinet över skalmassorna var åttonde timma för att bland annat extrahera färgämnen och tanniner. Sedan låter man vinet mogna på ståltank till februari, varefter man låter vinet jäsa ännu en gång, men nu tillsammans med torkade skal från amaronetillverkning. Det färdiga vinet lagras på ekfat i olika storlekar och med olika rostning i åtta månader innan buteljering.

Kul att veta

År 1925 i den vackra staden Verona grundade bröderna Pasqua ett vinföretag. Idag 90 år senare är de en av de största familjeägda vinproducenterna i Italien med en årlig försäljning på cirka 15 miljoner buteljer.Idag drivs arbetet vidare av den tredje generationen i familjen Pasqua, Cecilia ,Giovanni, Riccardo och Allessandro. Kärnan i Pasquas produktion är de klassiska vinerna från Venetien som tillverkas i det mycket moderna vineriet San Felice som byggdes i Valpantena 2007. Här produceras välkända viner som Amarone, Ripasso, Soave, Valpolicella och Prosecco. Man producerar även stora mängder av Pinot Grigio, en vintyp som har haft exempellösa framgångar bland annat i USA. Under senare år har Pasquas portfölj av välbalanserade viner till ett mycket konkurrenskraftigt pris utökats med viner från Apulien och Sicilien.

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager