Äppelpaj-milkshake.
Inspirerade av höstens äpplen har vi gjort en smarrig milkshake med fyllig smak av äpple från både äppelmos och calvados. Perfekt till brunchen eller som dessert!
Äppelpaj-milkshake:
Ingredienser
4 dl vaniljglass
6 cl Boulard Calvados Grand Solage Pays d'Auge
4 dl röd mjölk
1/2 dl äppelmos
1 svenskt äpple
1 dl vispad grädde
kanel
Gör så här
Mixa glass, mjölk, äppelmos och Boulard Calvados Grand Solage i en mixer.
Häll upp i glas.
Toppa med vispad grädde, kanel och en äppelskiva. Äppelpajen och det hela äpplet på toppen är bara ”for show” och såklart inte nödvändigt.
9 vanligaste svenska äppelsorterna och vad de används till.
Nu är det säsong för svenskarnas favoritfrukt - äpple. Vi har listat de vanligaste svenska äppelsorterna och du får även tips på vad du kan göra med dem.
Läs mer »Cider och Calvados - från äppelträd till flaska.
Vi berättar hur man gör de goda äppeldryckerna cider och Calvados och tipsar om några produkter av hög kvalitet från äppelparadiset Normandie i Frankrike.
Läs mer »