Blossa 24 – så smakar årets glögg från Blossa 2024!
Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »Blanda en julig variant av klassikern Whiskey Sour där den får kryddiga toner av glögg. Här är ett recept som blandas med årgångsglöggen Blossa 24.
2024 års årgångsglögg från Blossa har toner av rökig whisky vilket gör att den passar utmärkt i en frisk whiskydrink!
4 cl Blossa 24, 15%
2 cl whiskey
2 cl apelsinjuice
2 cl sockerlag
2 cl äggvita
Ev. torkad apelsinskiva
Blanda samtliga ingredienser i en shaker (utan is).
Fyll därefter shakern med is och skaka igen till drinken blivit kall.
Sila upp drinken i ett glas och garnera med en torkad apelsinskiva.
145,00 kr
Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan.
Det har äntligen blivit dags att presentera årets glögg: Blossa 24! Och denna gång kantas årgångsglöggen av både mystik och tradition, då årets destination är Edinburgh i Skottland.
Läs mer »Det är inte många svenska frukter vi kan njuta av under vinterhalvåret, men äpplen är en vi alltid kan lita på. Låt den smaksätta dina vinterdrinkar – varför inte tillsammans med en skvätt glögg?
Läs mer »En äggtoddy är en klassisk vinterdrink som du kan smaksätta på massor av sätt. Här har vi använt årets Blossa.
Läs mer »Gör din klassiska Negroni mer kryddig och värmande under de kalla vintermånaderna. Här får Blossas starkvinsglögg ge smak åt en juligare Negroni.
Läs mer »