Én Negroni.

En avancerad Negroni med den nya Hernö Gin x Björn Frantzén, sichuanpepparinfuserad rosevermouth och ricewashed crème de cacao. Ett recept som kräver lite mer tid och kärlek men som resulterar i en fantastisk drink!

Én Negroni
Hernö Gin x Björn Frantzén

Hernö Gin x Björn Frantzén

Sverige

Systembolaget nr:

85788

479,00 kr


logo

1

logo

15 h 30 min

Én Negroni:

Ingredienser

  • 40 ml Hernö Gin x Björn Frantzén

  • 10 ml sichuanpepparinfuserad rosevermouth

  • 10 ml italiensk bitter

  • 10 ml ricewashed crème de cacao

  • 2 stänk saltlösning

  • Stor isbit

  • Apelsinzest

Gör så här

    1. Häll ner alla ingredienser i ett rörglas och rör om.

    2. Häll upp i ett DOF-glas (står för Double Old Fashioned och betyder ett extra stort whiskyglas).

    3. Dekorera med apelsinzest.

Sichuanpepparinfuserad rosevermouth:

Ingredienser

  • 50 cl rosevermouth

  • 15 g sichuanpeppar

Gör så här

    1. Vakumpacka och sous vide:a på 60 grader i 3 timmar

    2. Förvara i kyl över natten, minst 12 timmar.

    3. Sila genom kaffefilter.

Ricewashed crème de cacao:

Ingredienser

70 cl crème de cacao 100 g ris

Gör så här

    1. Mixa i en termomixer på 60 grader i 10 minuter på hastighet 3.

    2. Sila genom kaffefilter.

Hernö Gin x Björn Frantzén

479,00 kr


Hernö Gin x Björn Frantzén har en intensiv doft av enbär, örtig citrus och en inbjudande lätt kryddighet. En stor smak av enbär och passionsfrukt med pepprig citrus och lätta florala toner. Utdraget torrt avslut med lätt grön sälta och en umamikänsla som dröjer sig kvar.

Én Gin & Tonic

Én Gin & Tonic.


Det här är ingen vanlig GT. I denna Gin & Tonic används den gin som skapats i samarbete mellan Hernö och Björn Frantzén. En gin med både asiatiska och skandinaviska smaker.

Läs mer »