Én Negroni.

En avancerad Negroni med den nya Hernö Gin x Björn Frantzén, sichuanpepparinfuserad rosevermouth och ricewashed crème de cacao. Ett recept som kräver lite mer tid och kärlek men som resulterar i en fantastisk drink!

Én Negroni
logo

1

logo

15 h 30 min

Én Negroni:

Ingredienser

  • 40 ml Hernö Gin x Björn Frantzén

  • 10 ml sichuanpepparinfuserad rosevermouth

  • 10 ml italiensk bitter

  • 10 ml ricewashed crème de cacao

  • 2 stänk saltlösning

  • Stor isbit

  • Apelsinzest

Gör så här

    1. Häll ner alla ingredienser i ett rörglas och rör om.

    2. Häll upp i ett DOF-glas (står för Double Old Fashioned och betyder ett extra stort whiskyglas).

    3. Dekorera med apelsinzest.

Sichuanpepparinfuserad rosevermouth:

Ingredienser

  • 50 cl rosevermouth

  • 15 g sichuanpeppar

Gör så här

    1. Vakumpacka och sous vide:a på 60 grader i 3 timmar

    2. Förvara i kyl över natten, minst 12 timmar.

    3. Sila genom kaffefilter.

Ricewashed crème de cacao:

Ingredienser

70 cl crème de cacao 100 g ris

Gör så här

    1. Mixa i en termomixer på 60 grader i 10 minuter på hastighet 3.

    2. Sila genom kaffefilter.

Én Gin & Tonic

Én Gin & Tonic.


Det här är ingen vanlig GT. I denna Gin & Tonic används den gin som skapats i samarbete mellan Hernö och Björn Frantzén. En gin med både asiatiska och skandinaviska smaker.

Läs mer »