Glögg & Tonic

Här ger vi GT:n ett nytt ansikte! Byt gin mot glögg och du har julens glöggdrink redo att serveras. Du kan själv välja om du vill göra den superenkel, syrlig eller söt.

Blossa Glögg & Tonic med en torkad apelsinskiva.

Här kommer ett recept på en fräsch glögg-tonic och du gör den med Blossas alkoholfria glögg! I receptet nedan beskriver vi hur du gör en drink.

Glögg & Tonic - julens drink 2022:

Ingredienser

 • 1 dl Blossa alkoholfri glögg

 • 1 dl Tonic Water

 • 2 cl färskpressad apelsinjuice

 • is

 • sockerlag (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Pressa apelsinjuice och häll ner det tillsammans med glöggen i en shaker. Om du vill ha i sockerlag häller du ner detta i blandningen.

  2. Fyll på med is och skaka ordentligt så att det blir skummigt.

  3. Häll Tonic Water i ett glas och häll sedan över glöggblandningen. Toppa med något du tycker är fint, vi har använt torkad apelsin, en rosmarinkvist och riven kanel!

Till Glögg & Tonic:

Vegan
Blossa Glögg Alkoholfri

Blossa Glögg Alkoholfri

30,00 kr


Blossa Glögg Alkoholfri har en fruktig doft med en ton av kardemumma. Glöggen har en söt smak med inslag av kryddnejlika och kardemumma.

Blossa Glögg Spritz

Blossa Spritz


The white wine based Blossa 20 Myntathé was inspired by the Moroccan city of Marrakesh. It can be enjoyed cold, warm or as a cocktail. In addition to fresh mint, the traditional Blossa glögg's spices, such as clove, are waiting to tingle your tastebuds!

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »