Jordgubbslikör med citron.

Gör en alldeles egen, smarrig jordgubbslikör i sommar. Här får du hjälp från Åsa Swanberg och hennes kokbok Sommar på burk. 

Jordgubbslikör i glas
Koskenkorva Vodka, 700ml

Koskenkorva Vodka, 700ml

Finland

Systembolaget nr:

5301

225,00 kr


I kokboken "Sommar på burk" som släpps via Ordalaget förlag, visar Åsa Swanberg hur du gör en somrig jordgubbslikör med inslag av citron. Tänk på att göra den 2-3 veckor innan den ska serveras då den behöver lagras.

Jordgubbslikör med citron:

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar

  • skal från en citron

  • 2 1/2 dl råsocker

  • 1 msk vaniljsocker

  • 0,5 liter vodka

Gör så här

    1. Rensa, skölj och skiva jordgubbarna och lägg dem i en stor flaska.

    2. Skala det yttersta skalet av citronen med en potatisskalare och lägg det i flaskan.

    3. Häll i socker, vaniljsocker och vodka och skaka om ordentligt. Låt stå i 2–3 veckor – skaka flaskan en gång om dagen.

    4. Efter 2–3 veckor: Sila likören genom en silduk och häll upp i en steriliserad flaska.

Vodka till likören:

Koskenkorva Vodka, 700ml

225,00 kr


Koskenkorva Vodka är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en bra ingrediens i cocktails och likörer som denna.