Koskenkorva Vodka, 700ml

Koskenkorva Vodka, 700ml


239,00 kr

Systembolaget nr:

5301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Koskenkorva vodka är baserad på två ingredienser av högsta kvalitet: finskt, lokalodlat korn & rent vatten. Vodkan destilleras i byn Koskenkorva i västra Finland. Destilleriet Koskenkorva bygger på bio- och cirkulär ekonomi: 100% av spannmålen används utan att gå till spillo. Användningen av förnybart bränsle har gjort att destilleriet Koskenkorva kunnat minska sina fossila koldioxidutsläpp med mer än 50 procent. Koskenkorva Vodka är mycket ren och neutral i både doft och smak vilket gör den till en bra ingrediens i cocktails.

Produktion

Koskenkorva Vodka är en premiumvodka, tillverkad av korn från Koskenkorvas egna fält. Koskenkorva är destillerad mer än 250 gånger och har en mycket ren, neutral vodkakaraktär.

Kul att veta

Anora, företaget som producerar Koskenkorva Vodka, fick priset Green Company of the Year 2018 för den cirkulära ekonomin vid destilleriet Koskenkorva. Priset delas ut av tidningen Drink Business.

Produkttyp

Vodka & okryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

37,5 %

Systembolaget nr

5301

Volym

0,7 l

Varumärke

Koskenkorva

Förslutning

Skruvkork i metall


Lemon Spritz

10 syrliga drinkar.


För många är en syrlig drink oslagsbar och här listar vi tio goda syrliga drinkar. Bli inspirerad och hitta ett recept till cocktailkvällen, festen eller middagen.

Läs mer »