Limey Gimlet – ginklassiker med romkick.

Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.

Limey gimlet
Limey gimlet
Hernö Navy Strength
Hernö Navy Strength

Hernö Navy Strength

Sverige

Systembolaget nr:

8235302

390,00 kr


El Dorado 3 Year Old
El Dorado 3 Year Old

El Dorado 3 Year Old

Guyana

Systembolaget nr:

8147001

295,00 kr


Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Gimletreceptet fastställdes av Örjan Westerlunds tidigare cocktail-guide Harry MacElhone på Harry’s Bar. Lika delar gin och Rose’s Lime sa han. Glöm det. Lite rom på toppen gör tricket. Att addera rom är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottans användning av båda spritsorterna.

Ingredienser

  • 3 cl Hernö Navy Strength Gin

  • 4 cl Rose’s Lime

  • 1 cl färskpressad limesaft

  • 1 cl El Dorado Rum 3 Year Old

Gör så här

    1. Rör ingredienserna, servera i tumblerglas fyllda med krossad is.

    2. Garnera med millimetertunt skurna limeskivor.

    3. Vill du känna dig som i långklänning, eller vit smoking, så serveras drinken isrörd - men utan is och bara garnerad med lite lime i ett cocktailglas beroende situationen. Antingen lirar du kort med besättningen, eller så sitter du i gunrummets fladdrande fotogenljus och ljuger ikapp med styrman om möten i monsunen.

Hernö Navy Strength

390,00 kr


Belönad med guldmedalj i spritvärldens mest presigesfulla tävling! 

Smaken leds av sav och krispiga enbär som följs av kryddig citrus och vårblomster. Kraftfull smak med lättdrucken textur och värme. I eftersmaken finner vi peppar, kryddighet och fyllig värme, lång och mjuk finish.

El Dorado 3 Year Old

295,00 kr


En blandning av olika romsorter från både de franska Savalle pannorna och från kolonndestillerad sprit som lagrats minst 3 år i fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av Bourbon. Genom en dubbel filtrering genom en bädd av kol får man bort den färg som ekfatslagringen gett.

El Dorado 3 Year Old har mjuk smak med trevlig fruktighet och inslag av russin, vanilj och kokos.

Martiniglas med oliv på bardisk

Dry Martini.


Dry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".

Läs mer »