Limey Gimlet – ginklassiker med romkick.

Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.

Limey gimlet

Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Gimletreceptet fastställdes av Örjan Westerlunds tidigare cocktail-guide Harry MacElhone på Harry’s Bar. Lika delar gin och Rose’s Lime sa han. Glöm det. Lite rom på toppen gör tricket. Att addera rom är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottans användning av båda spritsorterna.

Ingredienser

  • 3 cl Hernö Navy Strength Gin

  • 4 cl Rose's Lime

  • 1 cl färskpressad limejuice

  • 1 cl Barracuda Silver

Gör så här

    1. Rör ingredienserna, servera i tumblerglas fyllt med krossad is.

    2. Garnera med millimetertunt skuren limeskiva.

    3. Vill du ha en elegantare version så serverar du drinken isrörd - men utan is och bara garnerad med lite lime i ett cocktailglas.

Barracuda Silver Rum, 700ml

258,00 kr


Barracuda Silver Rum har en fyllig doft med en ren och klar romkaraktär. Den ljusa rommen har en fruktig smak med inslag av arrak, gräs och vanilj.

Martiniglas med oliv på bardisk

Dry Martini.


Dry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".

Läs mer »