Limey Gimlet – ginklassiker med romkick.

Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Att addera rom till denna gindrink är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottan.

Limey gimlet
Hernö Navy Strength

Hernö Navy Strength

Sverige

Systembolaget nr:

8642802

396,00 kr


El Dorado 3 Year Old

El Dorado 3 Year Old

Guyana

Systembolaget nr:

8147001

349,00 kr


Ett recept från Simon Difford från The Cabinet i London. Gimletreceptet fastställdes av Örjan Westerlunds tidigare cocktail-guide Harry MacElhone på Harry’s Bar. Lika delar gin och Rose’s Lime sa han. Glöm det. Lite rom på toppen gör tricket. Att addera rom är genialt – det ger en fin rondör av sötma och vanilj. Rommen ger också en flirt till brittiska flottans användning av båda spritsorterna.

Ingredienser

  • 3 cl Hernö Navy Strength Gin

  • 4 cl Rose’s Lime

  • 1 cl färskpressad limejuice

  • 1 cl El Dorado Rum 3 Year Old

Gör så här

    1. Rör ingredienserna, servera i tumblerglas fyllda med krossad is.

    2. Garnera med millimetertunt skurna limeskivor.

    3. Vill du känna dig som i långklänning, eller vit smoking, så serveras drinken isrörd - men utan is och bara garnerad med lite lime i ett cocktailglas beroende situationen. Antingen lirar du kort med besättningen, eller så sitter du i gunrummets fladdrande fotogenljus och ljuger ikapp med styrman om möten i monsunen.

Hernö Navy Strength

396,00 kr


Belönad med guldmedalj i spritvärldens mest presigesfulla tävling! 

Smaken leds av sav och krispiga enbär som följs av kryddig citrus och vårblomster. Kraftfull smak med lättdrucken textur och värme. I eftersmaken finner vi peppar, kryddighet och fyllig värme, lång och mjuk finish.

El Dorado 3 Year Old

349,00 kr


En blandning av olika romsorter från både de franska Savalle pannorna och från kolonndestillerad sprit som lagrats minst 3 år i fat av amerikansk vitek som tidigare använts för lagring av Bourbon. Genom en dubbel filtrering genom en bädd av kol får man bort den färg som ekfatslagringen gett.

El Dorado 3 Year Old har mjuk smak med trevlig fruktighet och inslag av russin, vanilj och kokos.

Martiniglas med oliv på bardisk

Dry Martini.


Dry Martini - en mytomspunnen klassiker som florerar mycket inom populärkulturen. Den finns i många olika varianter men här får du receptet på en klassisk "drajja".

Läs mer »
El Dorado rom

Demerara Distillers


Demerara Distillers är en oerhört intressant romproducent som är beläget i Guyana som officiellt tillhör Karibien men är beläget på fastlandet i den nordöstra delen av Sydamerika.

Läs mer »