Hurricane.
Den här fruktiga romdrinken har sitt ursprung i New Orleans, där den än idag serveras flitigt runt om i barerna. Det är en perfekt cocktail att imponera på vännerna med.
Läs mer »1944 skapades den populära romdrinken Mai Tai som har en rolig historia bakom sitt namn. Här är recept på en god variant med härlig blodapelsin.
Cocktailen Mai Tai görs på rom och skapades av bartendern Victor "Trader Vic" Bergeron i Oakland 1944. Han serverade den till sina vänner som kom från Tahiti och en av dem lär ha utropat "Maita'i roa ae" när hon smakade drinken, vilket betyder ungefär "Inte av denna världen, världsbäst".
10 cl Barracuda Caribbean Dark
3 cl limejuice
3 cl sockerlag
10 cl pressad blodapelsin
Fyll ett glas med is.
Blanda ingredienserna och toppa med några droppar Angostura bitter om det finns i skafferiet.
320,00 kr
Nyanserad, fruktig och något kryddig smak med sötma och tydlig fatkaraktär samt inslag av torkad frukt, knäck, arrak, rostade nötter, vanilj, kardemumma och aprikosmarmelad.
Den här fruktiga romdrinken har sitt ursprung i New Orleans, där den än idag serveras flitigt runt om i barerna. Det är en perfekt cocktail att imponera på vännerna med.
Läs mer »Här ger vi dig ett urval på klassiska och mer unika romdrinkar, som passar utmärkt att svalka sig med under varma sommardagar eller att bjuda gästerna på innan middagen.
Läs mer »Dark & Stormy är en av de mest populära romdrinkarna som har fräscha toner av lime och ingefära.
Läs mer »The Old Cuban är en välbalanserad cocktail med mörk rom och mynta, twistad med champagnens elegans. Tina Shine guidar dig till en perfekt Old Cuban.
Läs mer »