Nouveau Sangaree.

Här är en drink som kanske bäst beskrivs som en sangria med en förfinad twist. Rött vin är basen, men smaksättningen består bland annat av calvados och bitters.

Nouveau Sangree i ett glas på en bar.

Foto: Adobe Firefly/AI

logo

1

logo

0 h 10 min

I ursprungsreceptet till drinken Nouveau Sangree ska det vara Beaujolais Nouveau i, vilket också gett denna cocktail halva sitt namn. Detta innebär också att detta är en drink för hösten, då Beaujolais Nouveau släpps i november. Men det går lika bra med något annat lättare rött vin, som en pinot noir.

Den andra delen av namnet, "Sangree", avslöjar att det handlar om en sangria fast ändå inte. Här får den spanska drycken en fransk twist både med vinet och med Calvados. Drinken serveras heller inte i kanna som sangria traditionellt gör, utan denna drink görs direkt i glaset.

Ingredienser

 • 6 cl rött vin (gärna ett lättare, fruktigt vin som Beaujolais Nouveau)

 • 3 cl Calvados eller annat äppelbrandy

 • 1 cl Sloe Gin

 • 1 msk sockerlag

 • 1 msk citronjuice

 • 2 stänk bitter

 • malen kanel till garnering

 • äppelskiva eller citronskiva till garnering

 • is

Gör så här

  1. Häll rött vin, Calvados, sockerlag, citronjuice och bitterstänken i en shaker.

  2. Fyll shakern med is och rör om.

  3. Sila drycken ner i glaset.

  4. Pudra kanel över ytan för att garnera.

  5. Dekorera med en äppelskiva eller citronskiva. Servera och njut av din Nouveau Sangaree!

Till drinken:

Pinot Noir for you and for me

79,00 kr


Ett plånboksvänligt pinot noir-vin med toner av sommarens bär, både hallon, björnbär och körsbär. Vinet är friskt och fruktigt men en bra intensitet, och passar utmärkt till både kraftiga fiskrätter, vegetariskt och lättare köttanrättningar.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

355,00 kr


Boulard Grand Solage Calvados har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Hernö Sloe Gin

383,00 kr


Hernö Sloe Gin har en rund och blommig doft av slånbär och en viss sötma av vanilj samt en hint av nöt och skog. Den har en smak av söt sylt som blir sedan blir torrare och syrligare.  Smaken ebbar långsamt ut med en hint av torkade blommor och hö med en krämig nötighet och torkade bär.