Semmeldrink.
Läcker semmeldrink med Disaronno mandellikör, mjölk och fluffig grädde. Superenkel och försvinnande god.
Läs mer »Tina Shine ger här sitt recept på Ramos Gin Fizz med en läcker semla-twist!
Bartendern Tina Shine ger här sitt recept på Ramos Gin Fizz med en läcker semla-twist!
60 ml Hernö gin
15 ml citron juice
15 ml lime juice
20 ml grädde
20 ml orgeat*
1 grön kardemummakapsel
2 stänk orange blossom water
Äggvita från ett helt ägg
Sodavatten
Lägg ett highballglas av mindre variant i frysen först och främst.
Mortla den gröna kardemumman i shakern och häll sedan i alla ingredienser förutom sodavattnet.
Skaka ordentligt med vanlig kub-is i cirka två minuter. Sila sedan av vätskan och släng isen.
Krossa två isbitar med en hammare i en handduk. Häll tillbaka vätskan och den krossade isen i shakern och skaka tills inget ljud från isen hörs mer.
Ta fram glaset ur frysen och häll i en liten skvätt sodavatten.
Sila sedan ner hälften av drinken försiktigt i mitten av glaset och låt vila en stund.
Häll långsamt i resten av drinken. Vänta en stund till. Häll i lite sodavatten i shakern, rör om försiktigt och häll i mitten av det marängliknande fluffet som skiktat sig i glaset, se hur skumkronan växer.
Pudra till sist lite florsocker blandat med mald kardemumma på toppen.
Obs: för mycket sodavatten blir inte gott! Lägg hellre ett par isbitar i glaset för att fylla ut om vätskan inte når upp till kanten.
300 g mandlar (jag använde med skal för att få färg och lite extra smak)
3 dl vatten
3,5 dl strösocker
30 ml vodka
1 tsk orange blossom water
Orgeat kan du köpa i vissa välsorterade mataffärer eller online. Men vill du göra din egna så följer du receptet här nedanför.
Rosta mandlarna lätt i ugnen på svag värme (ca 4 minuter på 200 grader), låt svalna och pulvrisera sedan mandlarna i en blender.
Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka upp så att sockret löses upp. Häll i mandeln och rör om.
Låt sjuda på svag värme tills det kokar och häll då upp smeten i en bunke.
Täck över, låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten.
Sila den tjocka vätskan genom en silduk och hjälp den på traven genom att pressa försiktigt emellanåt.
Addera 30 ml vodka och en tesked orange blossom water. Rör om och häll upp på flaska. Förvara i kylen i högst en månad.
Den klassiska produkten i Thomas Henry-serien som bär uppfinnarens signatur. Vattnet har en naturlig sälta och en härlig bubblighet.
Läcker semmeldrink med Disaronno mandellikör, mjölk och fluffig grädde. Superenkel och försvinnande god.
Läs mer »Koskenkorva Lemon är gjord enbart av naturliga råvaror, både zest och fruktkött från citroner används. Dricks kall som den är eller i goda drinkar.
Läs mer »Här bjuder vi på 10 helt olika gindrinkar att inspireras av, och en av dem är självklart en klassisk GT.
Läs mer »