Ramos Gin Fizz med semla-twist.

Tina  Shine ger här sitt recept på Ramos Gin Fizz med en läcker semla-twist!

Ramos Gin Fizz
Hernö Gin

Hernö Gin

Sverige

Systembolaget nr:

86927

337,00 kr


logo

1 drink

logo

0 h 10 min

Bartendern Tina Shine ger här sitt recept på Ramos Gin Fizz med en läcker semla-twist!

Ramos Gin Fizz med semla-twist

Ingredienser

  • 60 ml Hernö gin

  • 15 ml citron juice

  • 15 ml lime juice

  • 20 ml grädde

  • 20 ml orgeat*

  • 1 grön kardemummakapsel

  • 2 stänk orange blossom water

  • Äggvita från ett helt ägg

  • Sodavatten

Gör så här

    1. Lägg ett highballglas av mindre variant i frysen först och främst.

    2. Mortla den gröna kardemumman i shakern och häll sedan i alla ingredienser förutom sodavattnet.

    3. Skaka ordentligt med vanlig kub-is i cirka två minuter. Sila sedan av vätskan och släng isen.

    4. Krossa två isbitar med en hammare i en handduk. Häll tillbaka vätskan och den krossade isen i shakern och skaka tills inget ljud från isen hörs mer.

    5. Ta fram glaset ur frysen och häll i en liten skvätt sodavatten.

    6. Sila sedan ner hälften av drinken försiktigt i mitten av glaset och låt vila en stund.

    7. Häll långsamt i resten av drinken. Vänta en stund till. Häll i lite sodavatten i shakern, rör om försiktigt och häll i mitten av det marängliknande fluffet som skiktat sig i glaset, se hur skumkronan växer.

    8. Pudra till sist lite florsocker blandat med mald kardemumma på toppen.

    9. Obs: för mycket sodavatten blir inte gott! Lägg hellre ett par isbitar i glaset för att fylla ut om vätskan inte når upp till kanten.

Orgeat

Ingredienser

  • 300 g mandlar (jag använde med skal för att få färg och lite extra smak)

  • 3 dl vatten

  • 3,5 dl strösocker

  • 30 ml vodka

  • 1 tsk orange blossom water

Gör så här

    1. Orgeat kan du köpa i vissa välsorterade mataffärer eller online. Men vill du göra din egna så följer du receptet här nedanför.

    2. Rosta mandlarna lätt i ugnen på svag värme (ca 4 minuter på 200 grader), låt svalna och pulvrisera sedan mandlarna i en blender.

    3. Häll socker och vatten i en kastrull och låt koka upp så att sockret löses upp. Häll i mandeln och rör om.

    4. Låt sjuda på svag värme tills det kokar och häll då upp smeten i en bunke.

    5. Täck över, låt svalna och ställ sedan in i kylen över natten.

    6. Sila den tjocka vätskan genom en silduk och hjälp den på traven genom att pressa försiktigt emellanåt.

    7. Addera 30 ml vodka och en tesked orange blossom water. Rör om och häll upp på flaska. Förvara i kylen i högst en månad.

Läs Tinas krönika om Ramos Gin Fizz här ->

Hernö Gin

337,00 kr


Hernö Gin är en riktig hantverksgin som bland annat har vunnit titeln "World's best Gin & Tonic-gin". Det hindrar den förstås inte från att göra sig utmärkt även i en Ramos Gin Fizz.

Vegan
Thomas Henry Soda Water

Thomas Henry Soda Water


Den klassiska produkten i Thomas Henry-serien som bär uppfinnarens signatur. Vattnet har en naturlig sälta och en härlig bubblighet.

Här kan du köpa Thomas Henry