Ungsrostad brysselkål med rostad mandel och lingondressing.

Brysselkål har blivit en storfavorit på julbordet hos oss. Men då pratar jag inte om sönderkokta, mosiga brysselkål. Nej. Ugnsrostade små sötnosar som fått sällskap av rostad mandel, honung och salt vill jag ha. Som sedan toppats med en underbar lingondressing.
Ugnsrostad brysselkål med rostad mandel och lingondressing
Rating
30 min
ca 600 g brysselkål
olivolja
2 tsk flytande honung
flingsalt
1 dl mandelspån
2 dl lingon + några till dekoration
1 apelsin
2 msk honung
1 msk vinäger
1/2 dl olivolja
1. Ansa och dela brysselkålen. Lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olja, honung och flingsalt.
2. Ugnsrosta i 225°C i cirka 20 minuter eller tills brysselkålen har fått färg och mjuknat helt.
3. Torrosta under tiden mandelspån i en medelvarm stekpanna.
4. Blanda samman lingon, saft och skal från 1 apelsin, honung, vinäger och olja.
5. Tag ut brysselkålen ur ugnen och strö över lite lingon och rostade mandelspån. Servera tillsammans med lingondressingen.

Vintips till ugnsrostad brysselkål:

Systembolagsnummer: 22662 89,00 kr

Till kålen passar det bra att dricka Faustino VII som har en behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton av faten.

Systembolagsnummer: 6252 109,00 kr

Eller varför inte Grape Gambler GSM. Smaken är mjuk och medelfyllig med generös fruktighet och inslag av fat, kryddor, mörka bär och lakrits.

Fler recept med kål:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager