Smörstekt lubbfilé med grönärtsröra, smörad räksky och purjolökspotatis.
Vår vinexpert Mats Claësson, som började sin bana som kock, har här skräddarsytt en elegant fiskrätt till en Sauvignon Blanc.
Läs mer »Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner.
Detta Nya Zeeländska vinföretag grundades så sent som 1996. Grundarna Erica och Kim Crawford började från grunden utan vingårdar, inget vineri, inget namn på företaget, och inte ens någon vidare erfarenhet av vin, annat än att de tyckte om att dricka ett gott vin. De upptäckte att de saknade rena och eleganta viner som inte dominerades av ek och ur det föddes idén på att starta ett eget vineri. De första vinerna gjordes år 1996, då av köpta druvor som vinifierades hos andra närliggande vinerier. Företaget har vuxit betydligt sedan 1996. Idag gör man en bred serie av druvrena, eleganta och fruktiga viner av bland annat Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris och Pinot Noir. Ansvarig vinmakare sedan 2005 är Anthony Walkenhorst. Vinegendomen är idag mycket framgångsrika och är det största nya Zeeländska vinvarumärket i USA. År 2017 blev man utnämnd till New World Winery of the Year av tidningen Wine Enthusiast.
Vår vinexpert Mats Claësson, som började sin bana som kock, har här skräddarsytt en elegant fiskrätt till en Sauvignon Blanc.
Läs mer »