Grosshandlarlunchen – en kulinarisk mötesplats.
Vad innebar egentligen en "grosshandlarlunch" och dracks det så mycket som man inbillar sig? Richard Tellström förklarar hur det faktiskt ligger till.
Läs mer »Richard Tellström har bland annat kunnat ses i tv-programmet Historieätarna och höras i Sommar i P1. Han är docent och lektor i måltidskunskap på Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap (ERG) på Stockholms universitet.
Vad innebar egentligen en "grosshandlarlunch" och dracks det så mycket som man inbillar sig? Richard Tellström förklarar hur det faktiskt ligger till.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström tar oss med bakom kulisserna och ger oss en bild av mat som rekvisita och huvudperson (och ett Brad-Pitt-mumsar-maraton).
Läs mer »Sedan 1930-talet har fyra generationer kvinnor från matskribentfamiljen Zätterström tolkat, påverkat och utvecklat svensk matkultur.
Läs mer »Midsommar är en riktig festhelg men förr var det faktiskt precis tvärtom. Matforskare Richard Tellström ger hela bakgrunden till vår midsommarmat och dryck.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar hur svensk matkultur har vuxit fram och ger intressanta perspektiv på våra matvanor.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om vårt älskade livsmedlet ägget och om den stora roll som ägg har haft genom den svenska historien.
Läs mer »I Sverige kommer det 300 nya kokböcker per år och matforskaren Richard Tellström har undersökt vad som ligger bakom den höga siffran.
Läs mer »Matforskare Richard Tellström berättar om när olika pastarätter kom till Sverige och i vilka former vi har ätit denna spannmålsprodukt.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar ostens historia, hur de olika osttyperna kom till och hur svenskens användning av ost har sett ut.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström har djupdykt i efterrättens historia och berättar om vår resa från fruktkräm och glassbomb till pannacotta och chokladdesserter.
Läs mer »Matforskare Richard Tellström berättar om skaldjur som gått från att endast finnas på samhällselitens festbord till att bli lyxmat tillgänglig för alla.
Läs mer »Hur klarade vi oss före kylväskan och termosens tid? Matforskaren Richard Tellström berättar om matsäckens viktiga betydelse i vår historia.
Läs mer »Den folkkära matforskaren Richard Tellström berättar här om bakgrunden till vår festmat till examen. Han ger även några matnyttiga tips till dig som ska hålla i en mottagning.
Läs mer »Kryddor kan vara så mycket mer än färska och torkade örter. Mathistorikern Richard Tellström skriver om kryddornas stora värde i historien fram till idag.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström skriver om vårens primörer och hur vi har förhållit oss till dem genom historien.
Läs mer »Mathistorikern Richard Tellström skriver om vår syn på mat och dryck kopplat till kärlek, idag och historiskt.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström skriver om vår syn på hållbarhet kopplat till mat genom tiderna.
Läs mer »Vår skribent och matforskare Richard Tellström har grottat ner sig i advent och i hur våra traditioner vad gäller mat och dryck innan jul kom till.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om vår relation till grönsaker genom tiderna och vilka grönsaker som toppat svenskarnas listor.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström ger en historisk inblick i svenskens relation till söta bröd och kakor.
Läs mer »Mathistorikern Richard Tellström berättar om vårt förhållande till bär och svamp genom tiderna.
Läs mer »Richard Tellström är docent och lektor i måltidskunskap. Richard skriver även artiklar i ämnet måltidskunskap som man kan läsa här på folk o folk.
Läs mer »Mathistorikern Richard Tellström berättar om potatisens historia, från 1700-talets intåg till idag.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om hur vi har grillat genom tiderna och om utvecklingen av marinaderna, såserna och tillbehören.
Läs mer »Svenskarnas mest populära vardagsmat har undersökts sedan 1970-talet. Matforskare Rickard Tellström berättar hur våra matvanor ändrats genom åren och hur de ser ut idag.
Läs mer »Matforskaren Richard Tellström berättar om då påskfirandet var en tid av tomma förråd, svinmage och salt fisk.
Läs mer »Få maträtter har redan på håll en så läcker utstrålning som korven. Men varför? Är det att man måste föreställa sig smaken och saftigheten innanför det neutrala skinnet, och att all korv därför är en överraskning?
Läs mer »2018 är ett speciellt matminnesår. Det är nämligen 50 år sedan det omtumlande 1968, och visst förändrades också maten av 68-rörelsens ideal.
Läs mer »