Baguette med krabbröra.
Äntligen drar picknicksäsongen igång! Här hittar du recept på en härlig baguette fylld med krabbröra. Enkelt att förbereda hemma eller fixa i ordning på plats.
Duka upp i det gröna med en härlig picknick! Dagens recept tar verkligen det här med att äta något gått ute i naturen med goda vänner till en helt ny nivå. För vad sägs om en baguette fylld med krabbsallad, en matig pastasallad med varmrökt lax eller en sallad med bresaola, parmesan och pinjenötter? Packa med mat och njut ute!
Jag klär varje baguette med salladsblad, detta gör att krabbsalladen inte blöter ner och mjukar upp brödet lika fort. Gör antingen iordning smörgåsarna hemma. Eller ta med bröd, salladsblad och krabbsallad. Låt var och en fylla sitt bröd med röran.
Baguette med krabbröra:
Ingredienser
ca 400 g krabbkött
1/2 fast päron
1/2 gurka
1 stjälkselleri
1 dl créme fraîche
1 dl majonnäs
1 msk fryst dill
1 msk citron
2 tsk kapris
salt
Gör så här
Dela krabbköttet i mindre bitar. Skär päron, gurka och selleri i små tärningar. Blanda med krabbköttet.
Rör ihop créme fraîche, majonnäs, dill och citron. Finhacka kapris och blanda i det.
Blanda sedan i krabban och de hackade grönsakerna. Smaka av med salt.
Låt röran stå i minst 1 timme. Smaka eventuellt av med mer citron och salt.
Vintips till baguetten:
Casal Garcia Vinho Verde
77,00 kr
Casal Garcia Vinho Verde är ett härligt picknickvin som passar perfekt till Linnéas goda krabb-baguette. Vinet har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen, päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.
Recept: Linnéa Seidel
Bresaola med ruccola, pinjenötter och citron.
Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »