Baka eget bröd som rostas och serveras med färskoströra.

Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.

Rostat bröd med färskoströra
logo

2 bröd

logo

1 h 45 min

Ingen kräftskiva utan rostbröd! Impa på gästerna genom att baka ditt egna, det är verkligen inte svårt och smakar gudomligt gott! En god färskoströra passar perfekt till brödet på kräftskivan. Antingen att bre direkt på en skiva bröd eller servera en klick till en god matpaj.

Rostbröd

Ingredienser

  • 25 g jäst

  • 2 msk olivolja

  • 5 dl vatten

  • 1 nypa salt

  • 1 nypa strösocker

  • ca 10 dl vetemjöl

  • 1 ägg

  • vallmofrön

Gör så här

    1. Rör ut jästen i olja och lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, olja och vetemjölet, lite i taget. Arbeta degen ett par minuter i maskin tills du har en lätt kladdig och elastisk deg.

    2. Låt jäsa i cirka 45 minuter.

    3. Klä två brödformar med bakplåtspapper. Dela degen i två bitar och forma till avlånga bröd.

    4. Lägg bröden i formarna och jäs i ytterligare 30 minuter.

    5. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och strö vallmofrö över.

    6. Värm ugnen till 250°C. Sänk till 225°C precis innan du ställer in bröden. Grädda i cirka 30 minuter eller tills bröden är helt genomgräddade.

Färskoströra med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 300 g naturell färskost

  • 2 msk pesto med soltorkade tomater

  • salt

  • svartpeppar

  • 1 tsk citron

  • färsk persilja

Gör så här

    1. Rör ihop färskosten med tomatpesto.

    2. Smaka av med salt, svartpeppar och citron. Finhacka sist lite persilja och blanda i.

Mer till kräftskivan:

Recept: Linnéa Seidel

Sånghäfte med snapsvisor till kräftskivan

Snapsvisor till kräftskivan.


Äntligen dags för kräftkalas! Och ingen kräftskiva är ju komplett utan ett gäng härliga snapsvisor. Här hittar du ett sånghäfte med flera kända och mindre kända snapsvisor. Klicka på länken för att ladda ner sånghäftet.

Läs mer »