Lotta Lundgren aktuell med ny kokbok - Laga mig.
folk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.
Läs mer »Har du mogna bananer över? Baka Lotta Lundgrens bananbröd som serveras med en len smörkolasås och om man vill - en kula vaniljglass till.
Har du mogna bananer över? Baka Lotta Lundgrens bananbröd som serveras med en len smörkolasås och om man vill - en kula vaniljglass till.
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
2 ägg
1 dl ljus sirap
3 mogna bananer
3 ½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Värm ugnen till 175°C.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp.
Tillsätt äggen, ett i taget, vispa emellan.
Tillsätt sirap och fint slantade bananer och vispa till slät smet.
Blanda alla torra ingredienser, rör ner och vispa slätt.
Fodra (eller smöra och bröa) en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda mitt i ugnen, ca 35 minuter eller tills kakan bara är aningen krämig i mitten.
Servera ljummen med smörkolasås och en kula vaniljglass, om du vill.
2 ½ dl socker
90 g smör
1 ¼ dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Ta fram en medelstor kastrull. Strö ut en matsked av sockret i mitten av kastrullen. Värm på strax över medelvärme.
När sockret börjat smälta, lyft och skaka försiktigt kastrullen så att sockret flyter ut. Rör absolut inte runt i sockret.
Tillsätt två matskedar socker till och låt det smälta innan du tillsätter ytterligare två matskedar.
När allt socker smält, tillsätt smöret, lite i taget och rör emellan – bli inte orolig när allt blir en klump, det löser sig!
Ta kastrullen från värmen och tillsätt försiktigt grädden.
Rör slutligen ner vaniljsocker och flingsalt.
495,00 kr
Till Lottas bananbröd passar denna rom som bjuder på en nyanserad smak av vanilj, honung, apelsin, moscovadosocker och kanderad frukt. Här finns tydliga exotiska toner som gifter sig väl med banan och smörkola.
Recept: Lotta Lundgren
folk o folk har fått en pratstund med tusenkonstnären Lotta Lundgren med anledning av lanseringen av hennes nya kokbok Laga mig.
Läs mer »Lotta Lundgrens recept på delikatesskroppkakor kommer från boken "Laga mig". Fyllda med rimmat sidfläsk, frasigt stekta och serveras med hasselnötssmör.
Läs mer »Huevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag.
Läs mer »Tina Shine gillar att twista till saker och testar att göra vegansk milkshake på lite olika vis men med några klassiska smak-kombos som aldrig går fel - här banan-choklad.
Läs mer »