Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör.

Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.

Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör.
logo

4 portioner

logo

0 h 45 min

Äntligen har vår grill kommit fram efter denna evighetslånga vinter. Någon sa att grillsäsongen är aldrig längre bort än din närmaste grill. Men när vägen till grillen består av 1 meter snö, då är det fasiken inte lätt! Men nu så har även snön smält i min del av Sverige och grillsäsongen kan starta!Vi kör igång enkelt genom att göra fina grillspett av biff tillsammans med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör. Har ni testat vispat brynt smör? Passar otroligt bra till kött eller att ställa fram tillsammans med ett nybakat bröd innan middagen. Makalöst gott!Biffen har fått ligga och dra i en underbar "Calofornia rub" en stund innan tillagning. Du kommer få en hel del rub över, spar det till sommarens alla grilltillfällen!

Biffgrillspett med ugnsbakad blomkål, rödbetor och vispat brynt smör

Ingredienser

  • 500 g biff

  • 4 grillspett

  • 1 kg rödbetor (röda + gula)

  • 1 blomkålshuvud

  • olivolja

  • svartpeppar

  • flingsalt

  • 2 dl finriven parmesanost

  • 125 g smör

  • 1 tsk flingsalt

  • CALIFORNIA RUB:

  • 1 dl paprikapulver

  • 1/2 dl salt

  • 2 msk senapspulver

  • 1/2 dl mald spiskummin

  • 2 msk finmals svartpeppar

  • 1/2 dl vitlökspulver

  • 2 msk cayennepeppar

  • 1/2 dl strösocker

Gör så här

    1. Skär köttet i kuber och häll över rub. Se till att alla sidor av köttet täcks av rubben. Låt vila ett par timmar.

    2. Trä sedan upp köttet på grillspett (använder du träspett, låt de ligga i vatten minst 30 minuter innan). Grilla på indirekt värme, ett par minuter på varje sida.

    3. Skiva rödbetorna tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär blomkålen i cirka centimeterstora skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

    4. Ringla över olja, svartpeppar och salt. Strö sist finriven parmesanost över. Ugnsbaka i 25 minuter i 200°C.

    5. Bryn smöret i en kastrull. Häll upp i en skål och låt stelna helt i kylen.

    6. Ta fram det hårda smöret och låt det bli rumstempererat. Vispa brynt smör fluffigt med elvisp. Tillsätt saltet.

    7. Klart att servera och fylla på glasen!

Recept: Linnéa Seidel