Prissänkt

logo
VeganMindre socker
Boom Boom Syrah

Årgång:

2022

Boom Boom Syrah


155,00 kr

171,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Boom Boom! Syrah har en nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött, lakrits och en fläkt av peppar och charkuterier. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.

Produktion

Druvorna kommer från 5 olika vingårdar belägna i Columbia Valley AVA, Yakima Valley AVA, Ancient Lakes AVA och Wahluke Slope. Genom att vingårdarna varierar i höjd över havet, mikroklimat och jordmån och därigenom tillför olika egenskaper till druvorna ger detta vinet en utmärkt nyansrikedom. Vinet består av 96% syrah, 3% viognier och 1% merlot.. Pressningen genomförs med delvis hela klasar. Vinet jäser i rostfria ståltankar och totalt får skalen macerera i musten under 30 dagar. Vinet lagras under sex månader med jästfällningen, där 10% vilar i nya fat av fransk ek.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftigare kötträtter. Varför inte viltköttbullar med björnbärsdoftande gräddsås och potatispuré.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Charles Smith är en färgstark vinpersonlighet som vid flera tillfällen blivit " Årets Vinmakare" i amerikansk media. Han är självlärd i den ädla konsten att tillverka vin och har ett brokigt förflutet som bland annat vinbutiksägare och manager för en rad danska rockband. Efter ett besök 1999 i det vackra vinområdet Walla Walla i Washington blev han tagen och 2001 lanserade han sitt första vin. I Juli 2015 öppnade hans nya vineri vid den gamla Boeingsfabrikens flygfält söder om Seattle.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Volym

750 ml

Varumärke

The Wine Group

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

USA - Washington State - Washington State

Druva

Syrah