Biscotti med äpple.

Biscotti med smak av äpple, apelsin, kanel och mandel som är supergoda till kaffet och en skvätt calvados.

Matbord dukat med kaffe och form med biscotti
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike

Systembolaget nr:

58

356,00 kr


logo

6

logo

0 h 50 min

En söt liten biscotti till kaffet är bland det bästa jag vet. De här har smak av både apelsin, äpple, kanel och mandel - en kombination jag fullkomligt älskar! Att degen blandas direkt i kastrullen du smälter smöret i är ytterligare en anledning till att jag gillar att baka dessa. Det innebär ju mindre disk!

Biscotti med äpple, apelsin och kanel

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 1 knivsudd vaniljpulver

  • 2 dl strösocker

  • 3 ägg

  • saft och skal från 1 ekologisk apelsin

  • 50 g torkade äppelskivor

  • 1 tsk kanel

  • 50 g mandelspån

  • 1 tsk bakpulver

  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

    1. Smält smöret i en kastrull, ha i sockret. Rör om så att sockret smälter och låt allt svalna. Knäck i äggen, ett i taget och rör om ordentligt. Riv skalet av apelsinen och pressa i saften. Hacka de torkade äppelskivorna i bitar och blanda i tillsammans med kanel och mandel.

    2. Blanda ut bakpulvret i mjölet och ha i cirka 2/3. Blanda allt väl och ha sedan i resterande mängd mjöl. Degen kan vara rätt kladdig men skall vara glansig och fin. Lägg över en bakduk och låt degen vila ca 20 minuter.

    3. Dela degen i två bitar och forma till längder. Grädda först i 180 grader i cirka 15 minuter, tag ut plåten ur ugnen och skär längderna i bitar. Försök att vända dem med snittytan upp.

    4. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen tills ugnen är helt kall eller helst över natten.

    5. Förvara i burkar med tätslutande lock.

Calvados som avec till biscotti:

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

356,00 kr


Linnéas biscotti med smak av apelsin, äpple och kanel gifter sig perfekt tillsammand med Boulard Gran Solage. En avec med nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter.

Recept: Linnéa Seidel