Bowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.

Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.

Skaldjursbowl med pankopanerad fisk
Pata Negra Cava Organic

Pata Negra Cava Organic

Spanien

Systembolaget nr:

7844001

92,00 kr


logo

4 portioner

logo

1 h 0 min

Panerad vit fisk kan vara fiskpinnar. Men panerad fisk kan faktiskt vara så mycket mer än det. Som här i min bowl, där den pankopanerade fisken även fått sällskap av panerade räkor, en underbart syrlig örtvinägrett och en färgsprakande kålsallad. Om du är en av dem som inte gillar koriander så kan du bara byta ut den mot bladpersilja. Det passar också fint i denna bowl!

Pankopanerad fisk

Ingredienser

  • 500 g fast vit fisk (gärna torskrygg eller liknande)

  • ca 250 g stora, skalade räkor

  • 1 ägg

  • salt och svartpeppar

  • 2 dl pankoströbröd

  • Neutral olja att steka i

Gör så här

    1. Torka fisken helt torr med hushållspapper och skär den i bitar.

    2. Torka räkorna helt torra.

    3. Vispa upp ägg och krydda med salt och peppar. Vänd först fisk och räkor i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.

    4. Hetta upp en stekpanna och häll i rikligt med olja. Stek den pankopanerade fisken och räkorna i omgångar tills de är gyllene runt om. Låt rinna av på ett hushållspapper.

Koriandersallad

Ingredienser

  • ca 500 g rödkål

  • 1 kruka koriander

  • 1/2 dl olivolja

  • Saft från 1 lime

  • Salt

Gör så här

    1. Strimla rödkålen fint.

    2. Finhacka koriander.

    3. Blanda ihop kålen och korianderna med olja, lime och salt.

Örtvinägrett

Ingredienser

  • 1 dl blandade, färska örter (bladpersilja, basilika, koriander m.m.)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • salt

  • 2 dl olivolja

Gör så här

    1. Mixa ihop färska örter, vitlök, vinäger, salt och olja till en slät vinägrett.

Till servering av bowlen

Ingredienser

    Gör så här

      1. Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.

      2. Montera ihop din bowl genom att lägga i en portion kokt quinoa i botten, sedan kålsallad och sist pankopanerad fisk och räkor. Toppa din bowl med vinägretten.

    Pata Negra Cava Organic

    92,00 kr


    En perfekt bowl att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med! Till min bowl med pankopanerad fisk passar ett glas Pata Negra Cava Organic, ett mousserande vin med torr och frisk smak med inslag av äpple, citrus och bröd.

    Recept: Linnéa Seidel