Bowl med pankopanerad fisk och räkor, koriandersallad och örtvinägrett.
Linnéa tipsar om en jättegod skaldjursbowl med pankopanerad fisk, koriandersallad och örtvinägrett.
Panerad vit fisk kan vara fiskpinnar. Men panerad fisk kan faktiskt vara så mycket mer än det. Som här i min bowl, där den pankopanerade fisken även fått sällskap av panerade räkor, en underbart syrlig örtvinägrett och en färgsprakande kålsallad. Om du är en av dem som inte gillar koriander så kan du bara byta ut den mot bladpersilja. Det passar också fint i denna bowl!
Pankopanerad fisk
Ingredienser
500 g fast vit fisk (gärna torskrygg eller liknande)
ca 250 g stora, skalade räkor
1 ägg
salt och svartpeppar
2 dl pankoströbröd
Neutral olja att steka i
Gör så här
Torka fisken helt torr med hushållspapper och skär den i bitar.
Torka räkorna helt torra.
Vispa upp ägg och krydda med salt och peppar. Vänd först fisk och räkor i det uppvispade ägget och sedan i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna och häll i rikligt med olja. Stek den pankopanerade fisken och räkorna i omgångar tills de är gyllene runt om. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Koriandersallad
Ingredienser
ca 500 g rödkål
1 kruka koriander
1/2 dl olivolja
Saft från 1 lime
Salt
Gör så här
Strimla rödkålen fint.
Finhacka koriander.
Blanda ihop kålen och korianderna med olja, lime och salt.
Örtvinägrett
Ingredienser
1 dl blandade, färska örter (bladpersilja, basilika, koriander m.m.)
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
salt
2 dl olivolja
Gör så här
Mixa ihop färska örter, vitlök, vinäger, salt och olja till en slät vinägrett.
Till servering av bowlen
Ingredienser
Gör så här
Koka quinoa enligt anvisningarna på paketet.
Montera ihop din bowl genom att lägga i en portion kokt quinoa i botten, sedan kålsallad och sist pankopanerad fisk och räkor. Toppa din bowl med vinägretten.
Pata Negra Cava Organic
79,00 kr
En perfekt bowl att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med! Till min bowl med pankopanerad fisk passar ett glas Pata Negra Cava Organic, ett mousserande vin med torr och frisk smak med inslag av äpple, citrus och bröd.
Recept: Linnéa Seidel
Laga Poké Bowl med räkor - trendig mat från Hawaii.
Från början är det street food från Hawaii, men som man nu kan hitta i mängder av varianter. Basen är ofta ris, marinerad fisk eller räkor och sedan massor av fräscha grönsaker.
Läs mer »Grillad tonfisk med mango- och avokadosalsa.
Grillsäsongen är äntligen igång och vad är egentligen godare än grillad tonfisk? Här matchas tonfisken med goda tillbehör som salsa gjord på mango, avokado och gurka.
Läs mer »