Caesarsallad med räkor.

Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Ofta serveras den med kyckling och bacon men här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ä

Caesarsallad med räkor
CHILL OUT Syrah Rosé California

CHILL OUT Syrah Rosé California

USA

Systembolaget nr:

3105

235,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Caesarsallad är en vanlig sallad i det amerikanska köket och skapades på 1920-talet i Tijuana i Mexiko. Förmodligen var det den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini som skapade caesarsalladen på USA:s nationaldag den 4 juli 1924. Efter en hektisk dag med mycket gäster höll maten på att ta slut och Caesar fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar.

Dagens caesarsallad har dock utökats med en hel del ingredienser, t.ex. sardeller och senap. Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Ofta serveras den med kyckling och bacon men här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg. En sallad fylld med så många härliga smaker!

Caesardressing

Ingredienser

  • 2 dl kall rapsolja

  • 1 kallt ägg

  • 2 tsk dijonsenap

  • 4 sardellfiléer

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk färskpressad citronjuice

  • 1 dl riven parmesanost av bra kvalitet

  • Salt

  • Svartpeppar

Gör så här

    1. Lägg alla ingredienser utom parmesanen i en hög behållare och mixa allt med en stavmixer tills det har gått ihop.

    2. Lägg i den rivna parmesanen och kör ytterligare några varv med stavmixern.

    3. Späd eventuellt med lite vatten för att få en lite lösare dressing.

    4. Salta och peppra efter smak och tycke.

Caesarsallad

Ingredienser

  • 2 huvud romansallad

  • 12 st körsbärstomater

  • 4 ägg

  • 600 g räkor med skal

  • 4 jättetunna skivor lantbröd eller liknande

  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

    1. Koka äggen hårdkokta.

    2. Stek de riktigt tunna brödskivorna i lite olja tills de fått bra med yta. Låt svalna.

    3. Bryt romansalladen i mindre bitar och lägg i en stor skål.

    4. Dela körsbärstomaterna och lägg i (spara några till dekoration).

    5. Skala räkorna och lägg i salladsskålen (spara några till dekoration).

    6. Häll på dressingen över salladen och rör runt.

    7. Dela äggen och lägg på salladen tillsammans med resterande körsbärstomater och räkor.

    8. Strö till sist riven parmesan och lägg de tunna brödskivorna över din caesarsallad.

Vintips till caesarsallad:

CHILL OUT Syrah Rosé California

235,00 kr


Ett somrigt och härligt rosévin som gör sig fint tillsammans med en caesarsallad! Fruktig och smakrik med toner av hallon, björnbär och körsbär. Lång eftersmak med inslag av örtkryddor.