Red Velvet Cupcakes med krämig frosting till Alla hjärtans dag.
Red Velvet Cupcakes fyllda med vit chokladkula, toppad med krämig frosting i form av ljuvligt god Cream Cheese Swiss Merengue Buttercream.
Läs mer »Till vårens sangria har Linnéa gjort små cheesecakes med marinerade bär!
Jag älskar att kunna förbereda efterrätten i god tid, så att man bara kan ta fram och njuta när man väl avslutat middagen. En annan sak till jag gillar är att servera efterrätt i portionsformat. Det blir liksom mindre kladdigt och du vet att det garanterat kommer att räcka till alla.Idag har jag gjort cheesecake i miniformat med marinerade bär, där bären bryter av fint mot den krämiga cheesecaken. När man marinerar bär är det bra att ha lite syra i. Ibland använder jag lime men en annan favorit, som jag gjort här, är att använda balsamvinäger istället. Eftersom cheesecake är ganska neutral i smaken är det gott om bären smakar mycket!
200 g digestivekex
100 g smör
Krossa kexen till ett fint pulver. Smält smöret och blanda i det.
Klä en muffinsform med pappersformar. Fördela kaksmulorna i formarna och platta till ordentligt.
Grädda i 175°C i cirka 10 minuter.
Låt svalna helt.
2 äggulor
1 dl florsocker
250 g mascarpone
1 lime
3 dl visgrädde
Vispa upp äggulor med florsocker. Rör ner mascarpone.
Riv skalet av en lime och pressa i saften. Vänd ner det i ägg- och mascarponekrämen.
Vispa grädden fluffig och rör ner den i mascarponen.
Häll upp smeten i en spritspåse och fyll sedan varje muffinsform med smet.
Ställ in dina cheesecakes i frysen i minst 3 timmar.
100 g blåbär
100 g hallon
2 msk balsamvinäger
3/4 dl honung
Blanda bär, hallon, balsamvinäger och honung i en skål. Låt marinera i minst 1 timme.
färska hallon
Blåbär
Citronmeliss
Låt dina mini-cheesecakes stå framme cirka 15 minuter. Servera sedan cheesecake med färska och marinerade bär.
76,00 kr
Till mina små läckra cheesecakes passar ett glas Don Simon Premium Sangria utmärkt. Den har en trevlig sötma med en lätt kolsyra, och i den fruktiga eftersmaken hittar man inslag av mörka bär, pomeranskryddor och frukt.
Red Velvet Cupcakes fyllda med vit chokladkula, toppad med krämig frosting i form av ljuvligt god Cream Cheese Swiss Merengue Buttercream.
Läs mer »Ett fräscht, mousserande vin som är smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Avnjut kall ur ett vinglas med några isbitar och kanske jordgubbar och blad av mynta.
Läs mer »