Smördegsflarn med Västerbottensost, spenat och rom.
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »En förenklad, somrig variant av Tiramisu med ett lager skivade jordgubbar och Amarula. Gör din tiramisu i en stor form, eller som här i portioner.
En av mina absoluta favoritdesserter är tiramisu! Här har jag gjort en förenklad variant som blev extra somrig genom att jag adderade ett lager skivade jordgubbar. Så gott! Gör din tiramisu i en form, eller som jag gjort här i portioner.
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl florsocker
100 g choklad
1 förp savoiardikex
1 1/2 dl kallt kaffe
3 msk Amarula Cream
1 L jordgubbar
Vispa grädde, mascarpone, vanilj och florsocker krämigt.
Riv chokladen och blanda i den, spar lite till dekoration.
Häll en klick av mascarponekrämen i en form.
Innan du börjar toppa kexen i kaffet kan det vara bra att planera hur du ska lägga kexen i formen. Häll upp kaffe och Amarula på ett fat. Doppa den sockrade delen av kexen (alltså inte hela kexet) några sekunder i kaffet. Lägg ut kexen i formen, sockersidan ner.
Bred ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret. Dela jordgubbarna i tunna skivor och lägg över mascarponekrämen. Spar några jordgubbar till dekoration.
Doppa sedan ytterligare kex och lägg på. Bred eller spritsa sedan ut ett sista lager mascarponekräm.
Ställ kallt i minst en timme. Strö över riven choklad och dekorera med färska jordgubbar.
129,00 kr
Amarula Cream har en krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Passar även bra som ingrediens i varma och kalla drinkar eller som avec till kaffet.
Recept: Linnéa Seidel
Starta midsommarfirandet med frasiga smördegsflarn smaksatta med Västerbottensost, spenat och lite rom på toppen.
Läs mer »Blad från svartvinbärsbusken tillsammans med flädersaft blir en perfekt smaksättare till sillen i midsommar.
Läs mer »En hel, grillad laxsida som fått en härlig glaze av aprikosmarmelad som sedan toppats med färska örter. Gör sig otroligt bra på midsommarbuffén.
Läs mer »Grillade lammracks med parmesancrème är perfekt att bjuda på till midsommar!
Läs mer »