Amarula

Amarula är ett välkänt varumärke som säljs i mer än 100 länder världen över. Denna spännande likör kommer från Sydafrika och har fått ett extremt gott mottagande, både internationellt och i Sverige.

Amarula
Amarula logga

Amarula Cream är en helt naturlig produkt som tillverkas av frukten från Marulaträdet. En enda butelj Amarula innehåller juice från 50 frukter. Frukten mognar under februari-mars och avger då en härligt tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet "The Elephant Tree". Marulafrukten innehåller fyra gånger mer C-vitamin än en apelsin, är ljusgul till färgen och har samma storlek som ett plommon. När frukten har plockats rensas kärnorna och skinnet bort från fruktköttet som får jäsa under förhållanden som liknar jäsning av vin.

Det unga vinet destilleras sedan i pot-stills, tillverkade av koppar. Destillatet lagras sedan på små ekfat i minst två år. Innan buteljering tillsätts färsk grädde och en aning rent marulaextrakt för att förhöja smaken.

Den omsorgsfulla framställningen resulterar slutligen i en len och rund gräddlikör med smak av choklad, vanilj, kaffe och stråk av citrus. Och naturligtvis med klara smaknyanser av den exotiska Marulafrukten.

Amarula har grundat stiftelsen Amarula Trust som ska verka för en ljus och hållbar framtid i Afrika för människor, djur och natur. Stiftelsen stödjer bland annat Amarula Elephant Research Project som startades 2002. Där utbildar man och hjälper nationalparker att bevara och skydda afrikanska elefanter i deras naturliga miljö.

Ursprung: Sydafrika

Grundad: 1945

Läs mer på: www.amarula.com