Moules Frites.
Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs mer »Kyckling i ugn går alltid hem. I det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som serveras med sås och ugnsbakad potatis.
Kyckling i ugn går alltid hem och i det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som sedan serveras en sås, delvis gjord på sky. Servera med ugnsbakad potatis och ett glas sauvignon blanc från Kim Crawford för ultimat njut.
Ett tips är att använda en termometer när du tillagar hel kyckling i ugn. Då får du garanterat en saftig och god kyckling som inte blir för torr!
1 hel majskyckling, ca 1,6 kg
3 msk olivolja
3 citroner
2 tsk örtsalt
4 vitlöksklyftor
1 selleristjälk
6 stjälkar färsk timjan
Skölj av kycklingen och torka den helt torr. Lägg den i en ugnsfast form. Gnid in kycklingen med olja, saft från 1/2 citron och örtsalt.
Skala vitlöken och krossa den lätt med bladet på en kniv. Skiva selleri. Fyll kycklingen med vitlök, selleri, timjan och en halv citron skuren i bitar.
Skär citronen i bitar och placera ut runt kycklingen i formen.
Värm ugnen i 175°C och ugnsbaka kycklingen tills den kommer upp i en innertemperatur på 82°C.
Låt kycklingen vila övertäckt med folie medan du gör skyn.
2 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 lagerblad
sky från kycklingen
salt
Häll upp skyn från formen med kyckling i en kastrull. Tillsätt vin, kycklingbuljong och lagerblad.
Låt allt sjuda i cirka 10 minuter, tag ur lagerbladet. Smaka av med salt.
Servera kycklingen med sky och ugnsbakad potatis.
189,00 kr
Ett torrt och friskt vin från Nya Zeeland med smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.
Recept: Linnéa Seidel
Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!
Läs mer »En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Läs mer »Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »Hos Kim Crawford finner man allt man önskar av en Nya Zeeländsk Sauvignon Blanc.
Läs mer »