Crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Linnéa har gjort spanska pinchos och en favorit är dessa crostinis med god manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlök
Faustino VII, 750ml

Faustino VII, 750ml

Spanien

Systembolaget nr:

2266201

99,00 kr


logo

12 st

logo

0 h 30 min

Idag har jag ett rött vin från Rioja i glaset, och i Rioja kallas smårätter som den här för pinchos. Jag har gjort tre olika pinchos: makalöst goda kroketter med manchego och serranoskinka, smör- och vitlöksmarinerade champinjonspett och sist crostini med manchego, karamelliserad schalottenlök och blåbär.

Fyll ut med goda oliver, nötter, mer bröd, olja, ostskivor och skinka som blir över från tillagningen och du har en härlig kväll i småätandets tecken framför dig! Till mina pinchos passar ett glas Faustino VII perfekt. Det är en Rioja med fruktig doft och smak av blåbär och plommon samt en fin ton från faten.

Crostini med manchego och karamelliserad schalottenlök

Ingredienser

 • 12 bitar baguette

 • 4 st schalottenlökar

 • Lite olja att steka i

 • 1 dl blåbär

 • 6 labnehbollar

 • 100 g manchego

Gör så här

  1. Rosta brödet i en het stekpanna med lite olja.

  2. Skala och skiva löken tunt. Stek i lite olja på medelvärme och rör om då och då tills löken fått fin färg och är helt mjuk. Ha i blåbären och fortsätt steka tills blåbären mjuknat något men inte gått sönder.

  3. Lägg ut en labnehboll på vare brödbit och bred ut den med en kniv. (Hittar du inte labnebhbollar går det bra med vanlig färskost). Strö över riven manchego. Toppa varje crostini med lök och blåbär.

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Recept: Linnéa Seidel