Dumplings med misokyckling.

Dumplings är en traditionell kinesisk rätt som här fylls med en god misokyckling. Här hittar du "Kockjonas" Chicken den Miso Dumpling med ett noga utvalt vintips.

Dumplings med misokyckling
Dumplings med misokyckling
YOKO Furmint
YOKO Furmint

YOKO Furmint

Ungern

Systembolaget nr:

5296901

135,00 kr


logo

4

logo

1 h 45 min

Dumplings är en traditionell kinesisk rätt bestående med degknyten med varierande innehåll. I det här receptet som Jonas Svensson, Den här rätten är skapad av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub, består fyllningen av en god misokyckling och serveras tillsammans med skummad buljong och stekt svamp. Till dessa dumplings dricker du med fördel ett glas YOKO Furmint som passar utmärkt till just asiatiska maträtter.

Chicken Den Miso Dumpling:

Ingredienser

  • 200 g kycklinglår utan ben

  • 3 msk ljus misopasta

  • 3 msk sambal badjak

  • ett knippe salladslök

  • 2 msk rivet yuzuskal - (eller 50/50 av citron/apelsin)

  • 6 dl vatten

  • 2 msk smör

  • salt och peppar

  • ev. mer miso/sambal för mer smak.

  • 200 g blandad svamp

  • gräslök

  • 1 paket wonton-ark

  • krasse

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 220 grader och marinera kycklingen i miso och sambal badjak.

    2. Lägg kycklingen i en ugnsform och kör den i ugn i ca 25 min - kycklingen ska få ordentligt med färg. Ta ut kycklingen och lyft ut den ur ugnsformen. Behåll ugnsformen med den fastbrända marinaden!

    3. Gör buljongen genom att tillsätta vatten i ugnsformen där kycklingen varit och marinaden bränt fast och sätt tillbaka i ugnen i ca 30 min.

    4. Hacka kycklingen i småbitar och blanda med finskuren salladslök och rivet yuzuskal. Smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg ut wonton ark på bänken och lägg sedan en sked med fyllning i mitten och vik sedan ihop - det viktigaste är inte hur dom ser ut utan att dom faktiskt limmar ihop och det gör det lättast genom att du har lite vatten på fingrarna när du viker ihop dem.

    6. Stek svampen i en rejäl klick smör och smaka av med salt och peppar. Blanda upp med finskuren gräslök.

    7. Sila buljongen och smaka av med salt och smör.

    8. Sjud dumplingen i vatten i ca 2-3 min. Garnera med krasse och servera med varm skummad buljong och stekt svamp.

Vintips till dumplings

Det nya varumärket YOKO har som mål att presentera de perfekta dryckerna till asiatisk mat och en grundregel till asiatisk mat är att vinerna ska ha en hög syra. Ett av vinerna i den här serien är YOKO Furmint från Ungern som passar fint till dumplings.

YOKO Furmint

135,00 kr


YOKO Furmint är ett torrt och friskt vin med en lätt vaxig textur. Vinet har en fin smakintensitet med toner av gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.