YOKO släpper uppföljare till succévinet.
YOKO Pinot Noir Organic – en elegant och finstämd röd nyhet gör entré lagom till grillsäsongen. Det är en efterlängtad sådan för alla som letat efter ett rött vin som matchar asiatiska smaker.
Läs mer »En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Dumplings är en traditionell kinesisk rätt bestående av degknyten med varierande innehåll. I det här receptet, skapat av Jonas Svensson krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub, består fyllningen av en god misokyckling och serveras tillsammans med skummad buljong och stekt svamp.
200 g kycklinglår utan ben
3 msk ljus misopasta
3 msk sambal badjak
ett knippe salladslök
2 msk rivet yuzuskal - (eller 50/50 av citron/apelsin)
6 dl vatten
2 msk smör
salt och peppar
ev. mer miso/sambal för mer smak.
200 g blandad svamp
gräslök
1 paket wonton-ark
krasse
Sätt ugnen på 220 grader och marinera kycklingen i miso och sambal badjak.
Lägg kycklingen i en ugnsform och kör den i ugn i ca 25 min - kycklingen ska få ordentligt med färg. Ta ut kycklingen och lyft ut den ur ugnsformen. Behåll ugnsformen med den fastbrända marinaden!
Gör buljongen genom att tillsätta vatten i ugnsformen där kycklingen varit och marinaden bränt fast och sätt tillbaka i ugnen i ca 30 min.
Hacka kycklingen i småbitar och blanda med finskuren salladslök och rivet yuzuskal. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut wonton ark på bänken och lägg sedan en sked med fyllning i mitten och vik sedan ihop - det viktigaste är inte hur dom ser ut utan att dom faktiskt limmar ihop och det gör det lättast genom att du har lite vatten på fingrarna när du viker ihop dem.
Stek svampen i en rejäl klick smör och smaka av med salt och peppar. Blanda upp med finskuren gräslök.
Sila buljongen och smaka av med salt och smör.
Sjud dumplingen i vatten i ca 2-3 min. Garnera med krasse och servera med varm skummad buljong och stekt svamp.
129,00 kr
Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.
Recept: Jonas Svensson
YOKO Pinot Noir Organic – en elegant och finstämd röd nyhet gör entré lagom till grillsäsongen. Det är en efterlängtad sådan för alla som letat efter ett rött vin som matchar asiatiska smaker.
Läs mer »Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Läs mer »Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub berättar om sin passion för det asiatiska köket och att hitta fina kombinationer av mat och dryck.
Läs mer »