Dumplings med misokyckling.

En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.

Dumplings med misokyckling
Yoko Pinot Noir

Yoko Pinot Noir

Systembolaget nr:

72445

129,00 kr


logo

4

logo

1 h 45 min

Dumplings är en traditionell kinesisk rätt bestående av degknyten med varierande innehåll. I det här receptet, skapat av Jonas Svensson krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub, består fyllningen av en god misokyckling och serveras tillsammans med skummad buljong och stekt svamp.

Chicken Den Miso Dumpling:

Ingredienser

  • 200 g kycklinglår utan ben

  • 3 msk ljus misopasta

  • 3 msk sambal badjak

  • ett knippe salladslök

  • 2 msk rivet yuzuskal - (eller 50/50 av citron/apelsin)

  • 6 dl vatten

  • 2 msk smör

  • salt och peppar

  • ev. mer miso/sambal för mer smak.

  • 200 g blandad svamp

  • gräslök

  • 1 paket wonton-ark

  • krasse

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 220 grader och marinera kycklingen i miso och sambal badjak.

    2. Lägg kycklingen i en ugnsform och kör den i ugn i ca 25 min - kycklingen ska få ordentligt med färg. Ta ut kycklingen och lyft ut den ur ugnsformen. Behåll ugnsformen med den fastbrända marinaden!

    3. Gör buljongen genom att tillsätta vatten i ugnsformen där kycklingen varit och marinaden bränt fast och sätt tillbaka i ugnen i ca 30 min.

    4. Hacka kycklingen i småbitar och blanda med finskuren salladslök och rivet yuzuskal. Smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg ut wonton ark på bänken och lägg sedan en sked med fyllning i mitten och vik sedan ihop - det viktigaste är inte hur dom ser ut utan att dom faktiskt limmar ihop och det gör det lättast genom att du har lite vatten på fingrarna när du viker ihop dem.

    6. Stek svampen i en rejäl klick smör och smaka av med salt och peppar. Blanda upp med finskuren gräslök.

    7. Sila buljongen och smaka av med salt och smör.

    8. Sjud dumplingen i vatten i ca 2-3 min. Garnera med krasse och servera med varm skummad buljong och stekt svamp.

Vintips till dumplings med misokyckling

Yoko Pinot Noir

129,00 kr


Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.

Recept: Jonas Svensson

Wontons och vinet YOKO

Wonton Dynamite.


Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.

Läs mer »
YOKO vinserie till asiatisk mat

YOKO


Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.  

Läs mer »