Fried rice med lax.
Stekt ris med grönsaker och lax är en perfekt rätt att laga om du har mycket ris över. Eller om du bara är sugen på något riktigt gott och snabblagat.
Läs mer »Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.
Vinserien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare, med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen, letar land och rike runt efter de bästa produkterna.
YOKO är viner som tydligt speglar råvaran och ursprunget samt komma från producenter som delar vår höga kvalitetsambition. Produkterna ska i stil och karaktär passa som handen i handsken till asiatiskt mat. De asiatiska köken bygger ofta på en balans mellan grundsmakerna, och mustighet som kommer från umamirika råvaror eller smaksättare som sojasås eller fisksås, och det är även vanligt med kryddhetta från chili. Det används ett brett spektra av olika kryddor som kardemumma, koriander, gurkmeja, Szechuanpeppar eller kryddblandningar som rempah och masala.
Stekt ris med grönsaker och lax är en perfekt rätt att laga om du har mycket ris över. Eller om du bara är sugen på något riktigt gott och snabblagat.
Läs mer »Bao buns är otroligt goda små bröd som man ångar mjuka och fyller med vad man vill. Här har Linnéa gjort ett recept med sticky pork och syrade grönsaker.
Läs mer »En vegetarisk indisk daal är en förlåtande rätt som är perfekt när du har lite rester i grönsakslådan! Här har Linnéa gjort en variant med röda linser och massor av härliga kryddor.
Läs mer »Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.
Läs mer »Linnéas asiatiska lax är utmärkt att servera antingen som förrätt eller varmrätt. Laxen ackompanjeras av en riktigt god sojamajonnäs.
Läs mer »Oshizushi kallas även för pressad sushi och består av sushiris med olika toppings.
Läs mer »Bibimbap är en koreansk maträtt som betyder "blanda ihop". Rätten består av ris som toppas med massa goda grejer som marinerad svamp, kimchi och grönsaker.
Läs mer »En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.
Läs mer »En härligt smakrik sallad där räkorna får smak av chili och ingefära. Servera glasnudelsalladen ihop med en wasabikräm.
Läs mer »Den här goda tempuran består av havskräfta som friteras med katafi och sedan serveras med majonnäs och citron. Avjuts allra bäst med ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA har tagit fram ett recept på sashimi som passar väldig fint till YOKO Sake Junmai Daiginjo.
Läs mer »Grillad havsabborre med shizo- och örtsmör, färskpotatissallad och krispiga pickles. Passar exempelvis med en frisk riesling.
Läs mer »Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.
Läs mer »Jimmy Guo kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2022 och är i höst akutell med kokboken "Mitt Kinesiska Skafferi". Här har han lagat en härlig asiatisk rätt med räkor och krispiga nudlar som passar utmärkt till ett glas YOKO Riesling.
Läs mer »Christin Kashou vann Sveriges Mästerkock 2021 och arbetar nu som Junior souschef på restaurangen Surfers i Stockholm. Hon har här tagit fram ett underbart asiatiskt recept på grillade kingsize räkor som serveras med en syrlig papayasallad.
Läs mer »Recept på heta wontons skapat av Jonas Svensson, krögare på Miss Voon & GOMA Gastro Pub och speciellt framtaget för att passa till YOKO Riesling.
Läs mer »