Empanadas med kyckling.

Empanadas har blivit populärt i Sverige de sista åren och hittas ofta på bufféer, festivaler och i food trucks etc. Här bjuder vi på ett recept på emapanadas med kyckling, som gärna serveras med ett glas gott, vitt vin.

Empanadas med kyckling på vit tallrik.
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

237,00 kr


logo

12

Empanadas är en klassisk argentinsk rätt som påminner om piroger. Fyllningen går att variera hur mycket som helst, och här har vi ett recept på empanadas med kyckling.

– Varje hushåll eller restaurang i Argentina har sin egen variant av empanadas. Ofta finns det ett recept i familjen, så man lagar efter sin mammas eller mormors recept, berättar Flavia Bergström som gjort receptet.

Flavia är Senior Brand Manager på Philipson Söderberg och kommer ursprungligen från Argentina.

Empanadas med kyckling:

Ingredienser

  • 1 packet smördegsplattor

  • 2 kycklingbröst

  • 2 små gula lökar eller 1 stor

  • 1 röd paprika

  • 2 hårdkokta hackade ägg

  • ca 8 hackade oliver

  • 1 msk oregano

  • salt och vitpeppar

  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

    1. Koka kycklingbrösten och hacka de fint.

    2. Hacka löken och paprikan och stek dem i lite olja. Blanda allt och lägg till hackade ägg, hackade oliver och kryddorna.

    3. Kavla ut smördegsplattorna och skär runda cirklar på ca 12 cm i diameter.

    4. Fyll dem med kycklingröran, pensla kanterna med vatten, tryck ihop dem och vick kanterna en gång till.

    5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna.

Vintips till kycklingempanadas:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

237,00 kr


Till dina kycklingempanadas passar Las Moras Reserva Chardonnay, som har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, tropiska frukter, fat, citrus och vanilj. Smaken är torr med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.