Maffig lasagne med solroskärnor och parmesan.
Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
När det kommer till temadagar verkar alla ha väldigt olika åsikter. Vissa älskar dessa dagar, medan andra skyr dem som pesten. Jag är av den åsikten att finns det något att fira, så ska man det! Alltså firar vi Alla Hjärtans Dag hemma hos oss. Det behöver inte vara något överdådigt. Men lite extra god mat och kanske något gott till efterrätt. Och bara för att man väljer att äta något lite extra behöver det inte innebära massor av timmar i köket.
Till Alla Hjärtans Dag i år tänkte jag nämligen laga en öppen lasagne. Fullspäckad med smak och riktigt enkel att laga. Öppen lasagne med ett glas rött är en svårslagen kombination. Och istället för den klassiska köttfärssåsen har jag valt att göra en fyllning av salsiccia, tomat, rosmarin och vin.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g salsiccia
2 msk tomatpuré
1/2 dl rött vin
1 msk grönsaksbuljong
5 salviablad
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar
5 plattor färsk lasagne
Färska örter
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en stekpanna med lite olja.
Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen. Finfördela med hjälp av en gaffel. Stek tillsammans med löken.
Tillsätt sedan tomatpuré, rött vin och grönsaksbuljong. Låt allt koka ihop ett par minuter. Finhacka salvia och tillsätt det mot slutet.
Vispa grädden och crème fraichen var för sig. Rör sedan ihop till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.
Dela de färska lasagneplattorna på mitten så du får 10 st kvadratiska bitar.
Koka upp rikligt med vatten. Koka lasagneplattorna, några åt gången i cirka 3 minuter.
Plocka upp plattorna med hjälp av en hålslev, ringla lite olja mellan varje lasagneplatta för att undvika att de klistras ihop.
Varva sedan lasagneplattor, färs och crème fraiche-röra på en tallrik.
Avsluta med lite färska örter på toppen av den öppna lasagnen. Servera direkt.
109,00 kr
Till öppen lasagne serverar jag ett glas Chianti från Toscana, för vad passar bättre än italienskt till Alla Hjärtans Dag?
Recept: Linnéa Seidel
Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Läs mer »Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.
Läs mer »Här har vi listat åtta festliga desserter som passar perfekt för er romantiska middag på Alla hjärtans dag. Vad säger "Jag älskar dig" mer än en läcker, hemgjord efterrätt?
Läs mer »Bjud din kärlek på en romantisk trerätters på Alla hjärtans dag. Linnéa presenterar tre ljuvliga rätter med tillhörande vintips. Du hittar recepten här.
Läs mer »Linnéa tipsar om en matig och god sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger som serveras med en fräsch ceasarinspirerad dressing.
Läs mer »