En kärleksfull och öppen lasagne.

Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.

Öppen lasagne
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


logo

2 portioner

logo

0 h 30 min

När det kommer till temadagar verkar alla ha väldigt olika åsikter. Vissa älskar dessa dagar, medan andra skyr dem som pesten. Jag är av den åsikten att finns det något att fira, så ska man det! Alltså firar vi Alla Hjärtans Dag hemma hos oss. Det behöver inte vara något överdådigt. Men lite extra god mat och kanske något gott till efterrätt. Och bara för att man väljer att äta något lite extra behöver det inte innebära massor av timmar i köket.

Till Alla Hjärtans Dag i år tänkte jag nämligen laga en öppen lasagne. Fullspäckad med smak och riktigt enkel att laga. Öppen lasagne med ett glas rött är en svårslagen kombination. Och istället för den klassiska köttfärssåsen har jag valt att göra en fyllning av salsiccia, tomat, rosmarin och vin.

Öppen lasagne

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 400 g salsiccia

  • 2 msk tomatpuré

  • 1/2 dl rött vin

  • 1 msk grönsaksbuljong

  • 5 salviablad

  • 1 dl grädde

  • 2 dl crème fraiche

  • salt och svartpeppar

  • 5 plattor färsk lasagne

  • Färska örter

Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en stekpanna med lite olja.

    2. Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen. Finfördela med hjälp av en gaffel. Stek tillsammans med löken.

    3. Tillsätt sedan tomatpuré, rött vin och grönsaksbuljong. Låt allt koka ihop ett par minuter. Finhacka salvia och tillsätt det mot slutet.

    4. Vispa grädden och crème fraichen var för sig. Rör sedan ihop till en jämn smet och smaka av med salt och peppar.

    5. Dela de färska lasagneplattorna på mitten så du får 10 st kvadratiska bitar.

    6. Koka upp rikligt med vatten. Koka lasagneplattorna, några åt gången i cirka 3 minuter.

    7. Plocka upp plattorna med hjälp av en hålslev, ringla lite olja mellan varje lasagneplatta för att undvika att de klistras ihop.

    8. Varva sedan lasagneplattor, färs och crème fraiche-röra på en tallrik.

    9. Avsluta med lite färska örter på toppen av den öppna lasagnen. Servera direkt.

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Till öppen lasagne serverar jag ett glas Chianti från Toscana, för vad passar bättre än italienskt till Alla Hjärtans Dag?

Recept: Linnéa Seidel