Finhacka lök och vitlök. Värm upp en stekpanna med en klick
smör och lite olja. Stek löken och vitlöken utan att de får färg.
Klicka i nduja och tomatpuré. Låt fräsa ihop ett par minuter tills
det blivit mörkare i färgen.
Häll i tomaterna och låt småkoka i
cirka 30 minuter.
Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten, det
vill säga att du drar av cirka två minuter på koktiden.
Ha sedan
i pasta och 1 dl pastavatten i tomatsåsen och låt pastan gå klart.
Rör om ordentligt så att all pasta täcks av den goda såsen.
Häll sedan i parmesanen och rör om.
Värm upp en stekpanna
med en liten klick smör. Stek panko gyllene, men! Håll koll
hela tiden då det kan gå riktigt fort och brännas vid.
Lägg upp på tallrikar eller servera all pasta på ett stort fat.
Toppa
med smörstekt panko och färsk basilika. Avsluta med nymalen svartpeppar.