En perfekt ndujapasta.

En fantastiskt god pasta med den smakrika bredbara fläskkorven nduja. Receptet kommer från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll.

Pasta med nduja
Mezzacorona Pinot Nero

Mezzacorona Pinot Nero

Italien

Systembolaget nr:

5411

99,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Nduja, you had me at hello! En smakrik bredbar fläskkorv med kalabrisk peppar som finns i södra Italien. Den kan i princip användas till allt. I pastasåsen, på pizzan, med burrata och så vidare. Den är väldigt användbar som du förstår. I detta recept hamnar den i tomatsåsen, snabbt och enkelt. Precis det jag gillar.

/Rebecca Hübbe

Ndujapasta:

Ingredienser

  • 400 g pasta

  • 2 burkar san marzano-tomater

  • 1 dl pastavatten

  • 3 vitlöksklyftor

  • 3 msk nduja

  • 2 msk tomatpuré

  • en stor gul lök

  • en citron

  • 2 dl parmesan

  • 1 dl panko

  • en klick smör

  • en glugg god olivolja

  • svartpeppar

  • en kruka basilika

Gör så här

    Finhacka lök och vitlök. Värm upp en stekpanna med en klick smör och lite olja. Stek löken och vitlöken utan att de får färg.

    1. Klicka i nduja och tomatpuré. Låt fräsa ihop ett par minuter tills det blivit mörkare i färgen.

    2. Häll i tomaterna och låt småkoka i cirka 30 minuter.

    3. Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten, det vill säga att du drar av cirka två minuter på koktiden.

    4. Ha sedan i pasta och 1 dl pastavatten i tomatsåsen och låt pastan gå klart. Rör om ordentligt så att all pasta täcks av den goda såsen.

    5. Häll sedan i parmesanen och rör om.

    6. Värm upp en stekpanna med en liten klick smör. Stek panko gyllene, men! Håll koll hela tiden då det kan gå riktigt fort och brännas vid.

    7. Lägg upp på tallrikar eller servera all pasta på ett stort fat.

    8. Toppa med smörstekt panko och färsk basilika. Avsluta med nymalen svartpeppar.

Vintips till ndujapastan:

Mezzacorona Pinot Nero

99,00 kr


Till Rebeccas pasta passar det utmärkt med denna Pinot Nero från Italien. Den har en frisk, fruktig och mjuk smak som domineras av röda körsbär, svartvinbär, hallon, färska örter med inslag av kryddor och mjuka tanniner.

Recept: Rebecca Hübbe

Drink med rabarber och rosmarin

Rabarber och rosmarin.


En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!

Läs mer »