Escolanets - Spanska dadlar lindade i bacon.

Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!

Escolanets
Faustino VII, 750ml

Faustino VII, 750ml

Spanien

Systembolaget nr:

22662

99,00 kr


logo

0 h 30 min

När vi idag pratar om tapas är det ofta sättet man äter på, det vill säga smårätter än just specfika rätter man syftar på. Däremot brukar råvarorna man använder till tapas härstämma från Spanien. Och det tog jag tillvara på idag när jag dukade upp ett tapasbord.

Här hittar du mitt recept på Escolanets som är dadlar inlindade i bacon, som sedan ugnsbakas. Söta dadlar gör sig fantastiskt väl till salt bacon och ett glas rioja.

Ingredienser

  • 200 g bacon

  • Ca 15 dadlar

  • Ca 15 skållade och rostade mandlar (eller andra nötter)

Gör så här

    1. Kärna ur dadlarna.

    2. Dela varje baconskiva på längden.

    3. Fyll varje dadel med en mandel och linda sedan in varje dadel i bacon.

    4. Placera ut på en ugnsfast plåt och baka de baconlindade dadlarna i 225°C i cirka 10 minuter.

Vin till dadlar i bacon:

Faustino VII, 750ml

99,00 kr


Till tapas passar såklart en äkta spanskt Rioja allra bäst. Faustino VII har en medelstor och fruktig doft. Smaken har inslag av blåbär och plommon.

Recept: Linnéa Seidel