Filip Poons kinesiska kycklingwok.

Filip Poon driver en av Sveriges största matkanaler på Youtube och TikTok. Han har tagit fram ett gott och enkelt recept på kinesisk kycklingwok som passar perfekt till ett glas YOKO Riesling.

Kinesisk kycklingwok och en flaska YOKO Riesling
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

5296701

129,00 kr


logo

2

logo

0 h 30 min

Det kan vara rätt svårt att hitta bra vin till asiatiska rätter, men jag upplever att Yoko Riesling passar utmärkt till dom allra flesta! Så jag känner att jag vill tipsa om det! Den matchar perfekt med min kinesiska nudelwok. / Filip Poon

Kyckling & marinad:

Ingredienser

  • 1 st kycklingfilé, skivad

  • 0.5 tsk msg*

  • 1 msk japansk soja

  • 1 msk rapsolja

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienser till marinaden.

    2. Skiva kycklingfilén och lägg i marinaden.

    *msg är natruimglutamat och finns i asiatiska butiker

Filips wok:

Ingredienser

  • 2 portioner valfria nudlar

  • 2 st selleristjälk, strimlad

  • 3 cm stor ingefära, strimlad

  • 1 dl strimlad vitkål och morot

  • 2 st salladslökar

  • 1/2 gullök, strimlad

  • 1/2 dl Yoko Riesling

  • 1/2 tsk msg /salt

  • 1 tsk sesamolja

  • 2 msk sojasås

  • 3 msk ostronsås, ”oyster sauce”

  • 2 st tsk chiliolja till topping

Gör så här

    1. Koka nudlarna enligt förpackning och skölj sedan genast ner dom med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Ställ åt sidan.

    2. Hacka alla grönsaker.

    3. Fräs den marinerade kycklingen i en het stekpanna i 3-5 minuter. Ställ åt sidan och fräs sedan grönsakerna ca 3 min. Gå i med Yoko Riesling och koka ner ca 30 sekunder. Ha sedan i nudlar och kyckling och smaksätt med salt eller msg, sesamolja, soja och ostronsås.

    4. Toppa med chiliolja och hackad salladslök.

    5. Servera direkt och njut med ett glas Yoko Riesling.

YOKO Riesling

129,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Bulgogi - Vendela Wikström cookalong med YOKO

Bulgogi.


Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.

Läs mer »