Filip Poons kinesiska kycklingwok.
Filip Poon driver en av Sveriges största matkanaler på Youtube och TikTok. Han har tagit fram ett gott och enkelt recept på kinesisk kycklingwok som passar perfekt till ett glas YOKO Riesling.
Det kan vara rätt svårt att hitta bra vin till asiatiska rätter, men jag upplever att Yoko Riesling passar utmärkt till dom allra flesta! Så jag känner att jag vill tipsa om det! Den matchar perfekt med min kinesiska nudelwok. / Filip Poon
Kyckling & marinad:
Ingredienser
1 st kycklingfilé, skivad
0.5 tsk msg*
1 msk japansk soja
1 msk rapsolja
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skiva kycklingfilén och lägg i marinaden.
*msg är natruimglutamat och finns i asiatiska butiker
Filips wok:
Ingredienser
2 portioner valfria nudlar
2 st selleristjälk, strimlad
3 cm stor ingefära, strimlad
1 dl strimlad vitkål och morot
2 st salladslökar
1/2 gullök, strimlad
1/2 dl Yoko Riesling
1/2 tsk msg /salt
1 tsk sesamolja
2 msk sojasås
3 msk ostronsås, ”oyster sauce”
2 st tsk chiliolja till topping
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackning och skölj sedan genast ner dom med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Ställ åt sidan.
Hacka alla grönsaker.
Fräs den marinerade kycklingen i en het stekpanna i 3-5 minuter. Ställ åt sidan och fräs sedan grönsakerna ca 3 min. Gå i med Yoko Riesling och koka ner ca 30 sekunder. Ha sedan i nudlar och kyckling och smaksätt med salt eller msg, sesamolja, soja och ostronsås.
Toppa med chiliolja och hackad salladslök.
Servera direkt och njut med ett glas Yoko Riesling.
YOKO Riesling
129,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.