Fireballglaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip.

Micke Gustafssons recept på kycklingvingar med en härligt söt glaze med sting, som serveras med coleslaw och blue cheese dip.

Fireballglaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip
Fireball 50 cl

Fireball 50 cl

USA

Systembolaget nr:

33202

199,00 kr


logo

2

logo

2 h 0 min

Matkreatören Micke Gustafsson har låtit sig inspireras av det stora jippot Super Bowl Sunday i USA och tagit fram ett fantastiskt recept på glaserade kycklingvingar med coleslaw och blue cheese dip. Kycklingvingarna är glaserade med Fireball som ger rätten både en het kick samt en behaglig sötma.

Rub

Ingredienser

  • 1 msk vitlökspulver

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 msk lökpulver

  • 1 msk timjan

  • 1 msk chilipulver

  • 1 msk senapspulver

  • 1 msk oregano

  • Salt

Gör så här

    1. Blanda ihop alla kryddor och smaka av med salt.

Fireballglaze

Ingredienser

  • 5 klyftor vitlök

  • ½ dl olivolja

  • 4 msk tomatpuré

  • 2 dl Fireball

  • 1 dl chilisås

  • 1 dl ketchup

  • 1 msk sambal oelek

  • 1 msk kalvfond (koncentrat)

  • 2 msk rökt paprikapulver

  • ½ dl farinsocker

  • 2 krm salt

  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

    1. Hacka vitlök fint, värm oljan i en kastrull och tillsätt vitlöken. Bryn tills den är mjuk.

    2. Lägg i tomatpuré och låt bryna några minuter.

    3. Lägg i resterande ingredienser förutom sockret och låt koka ihop.

    4. Lägg i sockret och koka ytterligare 10-15 minuter.

    5. Smaka av med salt och peppar.

Fireballglaserade kycklingvingar

Ingredienser

  • 1 kg kycklingvingar

Gör så här

    1. Torka av kycklingvingarna med hushållspapper så de blir helt torra.

    2. Massera in kryddruben över kycklingvingarna så att allt täcks av kryddblandningen. Ställ i kylen några timmar utan övertäckning.

    3. Sätt på ugnen på varmluft 200° (220° för vanlig ugn).

    4. Lägg kycklingvingarna på galler och lägg en vanlig plåt under som fångar upp safterna från vingarna. Ugnsbaka tills innertemperaturen är 70° intill benen. Ta ut vingarna och låt svalna.

    5. Pensla på den varma Fireballglazen och kör in i ugnen ytterligare några minuter så att glazen stelnar till.

    6. Lägg upp vingarna på ett fat och häll på extra Fireballglaze.

Blue cheese dip

Ingredienser

  • 150 g blåmögelost

  • 100 g crème fraiche

Gör så här

    1. Mosa ihop blåmögelost med crème fraiche för hand eller i mixer.

    2. Lägg i små skålar och smula resten av osten över dippen.

Coleslaw

Ingredienser

  • ½ kg vitkål

  • 2 stora morötter

  • 1½ dl majonnäs

  • 1½ dl crème fraiche

  • 1 msk spiskummin

  • 1-2 tsk sriracha

Gör så här

    1. Skiva kålen tunt i 2-3 mm och riv moroten på rivjärn. Blanda majonnäs, crème fraiche, spiskummin och sriracha i en bunke. Vänd sedan ned kål och morötter. Blanda ordentligt och ställ i kylen vilket kan göras dagen innan.

    2. Smaka av salladen med salt och peppar före servering

Servering

Ingredienser

  • saltgurka

Gör så här

    1. Servera kycklingvingarna med coleslaw, blue cheese dip och saltgurka.