Kräftstjärtstagliatelle med dill, citron och sockerärtor.
En snabb pastarätt som ändå känns väldigt lyxig och är mycket god. Servera med en klassisk vit Bordeaux.
Läs mer »Fira in helgen med en underbar fiskgryta med lyxiga räkor och en sås med både grädde och vitt vin. Vi tackar inte nej till detta!
Fiskgryta med dill och räkor, där har du svaret på vad ni ska äta ikväll! Lättlagad och enkel att variera efter kylskåpets innehåll och dina smaklökar.
Ha i små bitar av okokt palsternacka eller potatis, strimla lite fänkål och stek med purjolöken. Smaka upp med saffran – eller låt bli. Byt ut hälften av torsken mot lax eller annan fisk. Ja, fantasin är den som sätter gränser här. Men sanningen är att en god fiskgryta passar året om och behöver inte vara mer avancerad än så här.
Vill du ha en lite krämigare gryta? Red av med lite maizena utrört i vatten som får sjuda med fisken.
Linnéa
2 morötter
10 cm purjolök
1 nypa torkad chili
1 msk smör
2 msk tomatpuré
3 msk hummerfond
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 msk finhackad färsk dill
600 g torsk
ca 200 g skalade räkor
salt
salladsärtor
färsk dill
krasse
Tillbehör:
1 citron
mjukt bröd
Skala och skär morötterna i tunna slantar. Strimla purjolöken fint. Stek detta i lite smör tillsammans med en gnutta torkad chili i en gryta under ca 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, hummerfond, vitt vin och grädde. Låt allt koka under lock tills morötterna mjuknat.
Tillsätt finhackad dill. Skär torsken i bitar och lägg i den i grytan. Låt den sjuda med i ca 3 minuter. Ha i räkor och rör om. Smaka av med lite salt om det behövs.
Toppa med salladsärtor, krasse och färsk dill. Servera ett gott bröd och några citronklyftor till.
109,00 kr
En vit Bordeaux av druvorna sauvignon blanc och semillon passar utmärkt till den här fiskgrytan. Doften är fruktig och aromatisk med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad, blommor, päron, tropisk frukt, örter och citron. Aromerna kommer tillbaka i smaken, som är mycket frisk.
Recept: Linnéa Seidel
En snabb pastarätt som ändå känns väldigt lyxig och är mycket god. Servera med en klassisk vit Bordeaux.
Läs mer »Jag har läst någonstans att alla hemmakockar med värdighet ska ha ett riktigt gott recept på fisksoppa i sin ägo. Mina vänner, i dag delar jag med mig av mitt! En lyxigare variant, full med fina råvaror och fantastiska smaker.
Läs mer »Svamplyckan blir extra stor när man hittar ett sånt här recept att använda svampen till! Här blandas sensommarens bästa smaker på ett ypperligt sätt och vi skålar gärna in middagen i ett glas svalt vin från Bourgogne.
Läs mer »En elegant och god fiskrätt bestående av torskrygg med blåmusselsås, smörfräst purjolök, musslor och semitorkade plommontomater. Servera med att glas riesling från Robert Weil.
Läs mer »