Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne.

Linnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.

Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne
Nederburg Noble Late Harvest

Nederburg Noble Late Harvest

Sydafrika

Systembolaget nr:

2741

130,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 20 min

Det bästa på hela buffén, desserten! I år bjuder jag på flädermarinerade jordgubbar och vaniljsabayonne. En helt oslagbar kombination! Jag smulade små söta mandelbiskvier över, som ger lite krispighet till desserten.

Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar

  • 2 ekologiska lime

  • 1/2 dl koncentrerad flädersaft

  • 2 msk strösocker

  • 3 äggulor

  • 1 dl socker

  • 1 dl sött vitt vin

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 1 1/2 dl grädde

  • Mandelbiskvier

  • Citronmeliss

Gör så här

    1. Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet (bara det yttersta gröna) och pressa saften ur limen.

    2. Blanda ner i jordgubbarna tillsammans med flädersaft och socker. Låt stå och dra minst 15 minuter.

    3. Lägg äggulor, socker, vin och vaniljpulver i en rostfri bunke.

    4. Ställ den över ett vattenbad och vispa tills såsen börjar tjockna. Tag bunken från värmen och vispa såsen kall. Vispa sedan grädden tjock och rör samman allt.

    5. Varva de flädermarinerade jordgubbarna med vaniljsbayonne i fina glas. Toppa med krossade mandelbiskvier och citronmeliss. Servera direkt.

Nederburg Noble Late Harvest

130,00 kr


Till de flädermarinerade jordgubbarna rekommenderar vi det här dessertvinet från Nederburg i Sydafrika som är utmärkt gott till desserter med frukt och bär.

Recept: Linnéa Seidel