Kyckling i ugn med vitlök, citron och timjan.
Här bjuder vi på ett lättlagat och läckert recept på kyckling i ugn med vitlök. Servera med en god citron- och timjandressing och ett glas vitt vin!
Läs mer »En typisk fransk bondgryta à la "man tager vad man haver". I det här fallet hade vi kyckling, korv och bacon och en massa goda örter och grönsaker.
Cassoulet, en maträtt med rötterna i södra Frankrike. Från början en gryta där man tager lite av vad man haver hemma – med bönor och lokala kryddiga korvar och kött som bas. Sedan kan det kött man råkar ha tillgång till variera: Lamm, anka, nötkött eller som här: Kyckling.
En gryta med kyckling i behöver av förklarliga skäl inte koka lika länge som till exempel lamm eller nötkött. Det här blir ett snabbt långkok, medan andra köttdetaljer kräver längre tid i ugnen.
Linnéa
300 g bacon
ca 6 kryddiga korvar
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
6 kycklingklubbor
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 msk tomatpuré
800 g kokta vita bönor
1 dl vitt vin
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
3 lagerblad
salt och svartpeppar
färsk timjan
färskt bröd
Skär ner baconet i mindre bitar. Slanta korvarna, finhacka lök och vitlök.
Stek bacon, korv, lök och vitlök i en gryta tills korven börjar få färg. Tag ur bacon, korv och lök ur grytan.
Stek kycklingen med skinnsidan ner i omgångar i fettet från baconet och korven tills kycklingen fått fin yta. Lägg tillbaka bacon, korv och lök.
Skär ner morötter och selleri i mindre bitar och ha i tillsammans med tomatpuré. Fortsätt steka någon minut.
Tillsätt sedan vita bönor, vatten, smula i buljongen och ha i lagerbladen. Sätt på lock på grytan.
Värm ugnen till 180°C och låt grytan gå klart i ugnen i cirka 30 minuter. Köttet från kycklingen ska börja lossa från benet.
Smaka av med salt och peppar. Servera med färsk timjan och färskt bröd.
289,00 kr
Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape har en mycket nyanserad doft med inslag av björnbär, mörka plommon och hallon som samsas fint med kryddor, fat, lagerblad och en fläkt av mörk choklad. Smaken är fyllig, komplex med toner av björnbär, röda bär, kryddor, lavendel, fat, kakao och lagerblad.
Recept: Linnéa Seidel
Här bjuder vi på ett lättlagat och läckert recept på kyckling i ugn med vitlök. Servera med en god citron- och timjandressing och ett glas vitt vin!
Läs mer »Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig.
Läs mer »Linnéa har lagat en krämig men samtidigt fräsch kycklinggryta med svamp som fått smak av färska örter och citron.
Läs mer »Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.
Läs mer »