Friterad färskpotatis med het skagenröra.

Ett recept att testa till vårens mingel och fester: Friterad färskpotatis med het skagenröra!

Friterad färskpotatis med het skagenröra.
Pata Negra Cava Semi Seco

Pata Negra Cava Semi Seco

Spanien

Systembolaget nr:

53268

78,00 kr

87,00 kr


Villa Wolf Riesling Dry

Villa Wolf Riesling Dry

Tyskland

Systembolaget nr:

71726

119,00 kr


logo

1 h 0 min

Små, söta och oemotståndliga färskpotatisar som först kokas i lättsaltat vatten, skärs likt hasselbackspotatis och sedan friteras. Smaksätt med salt och chili. Doppa eller toppa med skagenröra. Ett vinnande koncept, jag lovar!

/Linnéa

Friterad färskpotatis:

Ingredienser

  • ca 800 g små färskpotatisar

  • olja att fritera i

  • flingsalt

  • flytande honung

  • chili efter smak

  • färsk dill

Gör så här

    1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av helt.

    2. Gör små skåror i potatisarna som inte går hela vägen igenom. Fritera gyllene i olja. Låt rinna av på hushållspapper.

    3. Ringla över lite honung. Salta väl.

    4. Lägg upp de friterade potatisarna på ett fat och strö finhackad chili och dill över. Toppa med eller servera skagenröran till.

Het skagenröra:

Ingredienser

  • 1 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl crème frâiche

  • 1 msk citronsaft

  • 3 msk finhackad dill

  • 2 msk röd kaviar

  • ett par stänk worcestersås

  • en nypa salt

  • svartpeppar

  • 100 g skalade räkor

Gör så här

    1. Blanda samman majonnäs, crème fraîche, citron, dill, kaviar, worcestersås, salt och svartpeppar.

    2. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron och mer salt.

    3. Torka räkorna riktigt torra och ha i dem.

Vin till potatisen:

Pata Negra Cava Semi Seco

78,00 kr

87,00 kr


Till dina friterade småpotatisar passar en fruktig cava som Pata Negra Cava Semi Seco. Smaken har en trevlig fruktsötma där man finner toner av citron, nektarin, blommor samt ett stråk av mandarinskal och kex.

Villa Wolf Riesling Dry

119,00 kr


En riesling där smaken är torr, frisk, fruktig och silkeslen med en elegant välintegrerad syra.

Recept: Linnéa Seidel