Glasspinnar med tropisk frukt och Amarula.
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »Sommar och varma dagar är snart här och därför vill vi bjuda på ett spännande och gott glassrecept. Denna "peanutbutterpumpaglass" kommer från Sveriges Mästerkock-vinnaren 2025, Matilda Klarqvist och hennes debutkokbok "Queen Green".
Foto: Ulrika Pousette/Bonnier Fakta
Jordnötssmör och pumpa är som gjorda för äktenskap. Det är som i alla bra relationer: gott var för sig, men de lyfter verkligen varandra till något mer.
Pröva förresten att lägga till en matsked jordnötssmör i andra rätter med pumpa. Det funkar alltid! (Fast vem är jag att ge expertråd när det gäller äktenskap?).
Matilda Klarqvist
0,5 butternutpumpa (ca 700 g)
1 msk jordnötssmör
1 tsk salt
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3 dl vispgrädde
Skala, kärna ur och skär pumpan i cirka 3×3 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ungsform. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och tillaga i cirka 20 minuter, eller tills pumpan är helt mjuk.
Mixa pumpan till en slät puré tillsammans med jordnötssmör och salt. Låt purén kallna.
Vispa grädden fluffig och vänd ner kondenserad mjölk och pumpapurén.
Häll smeten i form som rymmer minst 1,5 liter. Ställ i frysen i minst 6 timmar.
Recept: Matilda Klarqvist
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten!
Läs mer »Plocka fram din gamla glassmaskin och imponera på dina gäster!
Läs mer »Som dessert på självaste julafton tar jag ett säkert kort, nämligen den här oslagbara glassen. Här med smak av saffran. Som kontrast strör jag massor av kanderade, lätt saltade nötter över.
Läs mer »