Glöggtryfflar med Blossa glögg.

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!

Glöggtryfflar med Blossa glögg
Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

Finland

Systembolaget nr:

9016801

99,00 kr


logo

20-25 st

logo

0 h 20 min

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa.

Glöggtryfflar med Blossa

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde

  • 250 g mjölkchoklad

  • 1/2 dl russin

  • 1 1/2 msk Blossa Vinglögg

  • 200 g mjölkhoklad till doppning

  • 1 1/2 dl mandelspån

Gör så här

    1. Lägg russin i ett glas och tillsätt glöggen. Marinera ca 4 timmar.

    2. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

    3. Koka upp grädde i en kastrull.

    4. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

    5. Rör om tills all choklad smält.

    6. Tillsätt de marinerade russinen.

    7. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 2 timmar.

    8. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

    9. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.

    10. Smält den i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

    11. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med mandelspån.

    12. Låt stelna i kyl 30 minuter.

    13. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

    14. Hållbarhet ca 10 dagar.

Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

99,00 kr


Blossa Ekologisk Vinglögg har en rik, fyllig och kryddig doft med inslag av torkad frukt, pepparkaka och tydlig ton av kryddnejlika. Smaken är rik och balanserad med låg sötma. Kryddighet med kryddnejlika och kardemumma som framträdande smaker.

Ulrica Grahl

Bakom recepten står Ulrica Grahl som har skrivit boken Choklad för själen. Det är en bok på 112 sidor fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. Recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket och det är lätt att bli förälskad i dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar.

Receptfoton i artikeln: Fotograf Sebastian Ahlström.

Recept: Ulrika Graal

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »