Gnocchi med salsiccia.

Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.

Gnocchi med salsiccia
Gnocchi med salsiccia
Ruffino Chianti Organic, 750ml
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

231001

99,00 kr


Gnocchi är en riktig barndomsklassiker för många italienare. Och i Toscana kallas de små potatiskuddarna ofta för topini (små möss) på grund av sin storlek. Där lagas allt från grunden på vetemjöl och potatis från byn Cetica. Men du har säkert inte tid att rulla topini idag, så köp färdiga i butiken och fokusera på såsen istället!

Ingredienser

  • 4 portioner gnocchi

  • 300 g salsiccia

  • 2 schalottenlökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1/2 liten fänkål

  • Ett par kvistar dragon

  • 400 g körsbärstomater

  • Smör att steka i

  • 1 dl kokvatten från gnocchi

  • 1 dl vitt vin

  • 1 msk grönsaksfond

  • 1 dl parmesan

Gör så här

    1. Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet.

    2. Snitta korven, ta ut innehållet och dela i mindre bitar.

    3. Skala löken och skär den i tunna bitar. Finhacka fänkålen.

    4. Stek korv, lök, vitlök, fänkål, dragon och tomater i lite smör tills korven börjar få färg.

    5. Ta lite av kokvattnet och slå över korven tillsammans med vin och grönsaksfond.

    6. Riv över parmesan och låt allt koka ihop tills tomaterna mjuknat helt.

    7. Rör i den kokta gnocchin. Smaka av med salt och peppar.

    8. Toppa sedan med mer riven parmesan, dragon och dillen från fänkålen.

Italienskt rött till gnocchin:

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.