Gör din egen korv till Oktoberfesten.

Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.

Hemlagad bratwurst med surkål
YOKO Riesling

YOKO Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

5296701

135,00 kr


Georg Breuer Riesling Sauvage

Georg Breuer Riesling Sauvage

Tyskland

Systembolaget nr:

589901

149,00 kr


logo

12-15 st

Bratwurst

Ingredienser

  • 1200 g fläskfärs

  • 400 g nötfärs

  • 1 tesked kummin

  • 1 tsk koriander

  • ½ finhackad lök

  • 2 msk salt

  • 2 tsk peppar

  • 2 msk potatismjöl

  • vatten

  • 30 g fjälster

  • garn

Gör så här

    1. Lägg fjälstret i ljummet vatten.

    2. Blanda fläskfärs och nötfärs med händerna i en skål och blanda i alla kryddor. Blanda inte för länge, blandningen ska vara så fluffig som möjligt.

    3. Stek den finhackade löken och tillsätt tillsammans med köttfärsen. Om blandningen är mycket fast kan du späda ut med lite vatten, om den är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl.

    4. Nästa steg är att fylla blandningen i fjälstret och binda den med garn. Ett tips är att använda en spritspåse med tjock spets.

    5. Blötlägg korvarna i vatten som är ca 80 grader.

    6. Stek eller grilla korvarna.

Vin till korven:

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

Georg Breuer Riesling Sauvage

149,00 kr


Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.