Underberg – den hemliga lilla snapsen.
Tro inte att du någonsin får reda på Underbergs hemliga recept. Då måste du gifta dig med den äldsta arvingen och se till att vara gift i minst 25 år!
Läs mer »Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.
1200 g fläskfärs
400 g nötfärs
1 tesked kummin
1 tsk koriander
½ finhackad lök
2 msk salt
2 tsk peppar
2 msk potatismjöl
vatten
30 g fjälster
garn
Lägg fjälstret i ljummet vatten.
Blanda fläskfärs och nötfärs med händerna i en skål och blanda i alla kryddor. Blanda inte för länge, blandningen ska vara så fluffig som möjligt.
Stek den finhackade löken och tillsätt tillsammans med köttfärsen. Om blandningen är mycket fast kan du späda ut med lite vatten, om den är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl.
Nästa steg är att fylla blandningen i fjälstret och binda den med garn. Ett tips är att använda en spritspåse med tjock spets.
Blötlägg korvarna i vatten som är ca 80 grader.
Stek eller grilla korvarna.
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
149,00 kr
Fruktig doft med inslag av citrus, äpplen, päron och mineral. Smaken är krispig, torr och stram med elegant rieslington och fin hög fruktsyra och inslag av grapefrukt, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.
Tro inte att du någonsin får reda på Underbergs hemliga recept. Då måste du gifta dig med den äldsta arvingen och se till att vara gift i minst 25 år!
Läs mer »Oktoberfest är en tradition som började som något helt annat än en ölfestival. Vi berättar historien, vad man äter och varför man numera firar i september.
Läs mer »Få maträtter har redan på håll en så läcker utstrålning som korven. Men varför? Är det att man måste föreställa sig smaken och saftigheten innanför det neutrala skinnet, och att all korv därför är en överraskning?
Läs mer »