Gör din egen korv till Oktoberfesten.
Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.
Bratwurst
Ingredienser
1200 g fläskfärs
400 g nötfärs
1 tesked kummin
1 tsk koriander
½ finhackad lök
2 msk salt
2 tsk peppar
2 msk potatismjöl
vatten
30 g fjälster
garn
Gör så här
Lägg fjälstret i ljummet vatten.
Blanda fläskfärs och nötfärs med händerna i en skål och blanda i alla kryddor. Blanda inte för länge, blandningen ska vara så fluffig som möjligt.
Stek den finhackade löken och tillsätt tillsammans med köttfärsen. Om blandningen är mycket fast kan du späda ut med lite vatten, om den är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl.
Nästa steg är att fylla blandningen i fjälstret och binda den med garn. Ett tips är att använda en spritspåse med tjock spets.
Blötlägg korvarna i vatten som är ca 80 grader.
Stek eller grilla korvarna.
Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO
201,00 kr
Till korven föreslår vår vinexpert detta fruktiga vin som balanseras av bra syra och smakinslag av gula plommon, gula äpplen och mineral.
Sätt på dig lederhosen eller dirndl - nu är det Oktoberfest!
Oktoberfest är en tradition som började som något helt annat än en ölfestival. Vi berättar historien, vad man äter och varför man numera firar i september.
Läs mer »Surkål.
Surkål är ett gott tillbehör som kan smaksättas på massvis av sätt. Här får du ett recept från boken Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi.
Läs mer »Den läckra korven och dess pikanta smakkompis.
Få maträtter har redan på håll en så läcker utstrålning som korven. Men varför? Är det att man måste föreställa sig smaken och saftigheten innanför det neutrala skinnet, och att all korv därför är en överraskning?
Läs mer »