Gör din egen korv till Oktoberfesten.

Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.

Hemlagad bratwurst med surkål
Hemlagad bratwurst med surkål
Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO
Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

Frankrike

Systembolaget nr:

7575601

195,00 kr


logo

12-15 st

Bratwurst

Ingredienser

  • 1200 g fläskfärs

  • 400 g nötfärs

  • 1 tesked kummin

  • 1 tsk koriander

  • ½ finhackad lök

  • 2 msk salt

  • 2 tsk peppar

  • 2 msk potatismjöl

  • vatten

  • 30 g fjälster

  • garn

Gör så här

    1. Lägg fjälstret i ljummet vatten.

    2. Blanda fläskfärs och nötfärs med händerna i en skål och blanda i alla kryddor. Blanda inte för länge, blandningen ska vara så fluffig som möjligt.

    3. Stek den finhackade löken och tillsätt tillsammans med köttfärsen. Om blandningen är mycket fast kan du späda ut med lite vatten, om den är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl.

    4. Nästa steg är att fylla blandningen i fjälstret och binda den med garn. Ett tips är att använda en spritspåse med tjock spets.

    5. Blötlägg korvarna i vatten som är ca 80 grader.

    6. Stek eller grilla korvarna.

Gustave Lorentz Riesling Burg, EKO

195,00 kr


Till korven föreslår vår vinexpert detta fruktiga vin som balanseras av bra syra och smakinslag av gula plommon, gula äpplen och mineral.