Gör din egen korv till Oktoberfesten.

Ska du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.

Hemlagad bratwurst med surkål.
Expedition Torrontés Chardonnay

Expedition Torrontés Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

6259

85,00 kr


logo

12-15 st

Bratwurst

Ingredienser

  • 1200 g fläskfärs

  • 400 g nötfärs

  • 1 tesked kummin

  • 1 tsk koriander

  • ½ finhackad lök

  • 2 msk salt

  • 2 tsk peppar

  • 2 msk potatismjöl

  • vatten

  • 30 g fjälster

  • garn

Gör så här

    1. Lägg fjälstret i ljummet vatten.

    2. Blanda fläskfärs och nötfärs med händerna i en skål och blanda i alla kryddor. Blanda inte för länge, blandningen ska vara så fluffig som möjligt.

    3. Stek den finhackade löken och tillsätt tillsammans med köttfärsen. Om blandningen är mycket fast kan du späda ut med lite vatten, om den är för lös kan du tillsätta lite potatismjöl.

    4. Nästa steg är att fylla blandningen i fjälstret och binda den med garn. Ett tips är att använda en spritspåse med tjock spets.

    5. Blötlägg korvarna i vatten som är ca 80 grader.

    6. Stek eller grilla korvarna.

Vin till korven:

Expedition Torrontés Chardonnay

85,00 kr


Expedition Torrontés Chardonnay har en fruktsötma som balanseras väl av vinets fräscha syra. I smaken finns toner av päron, tropisk frukt, blommor och citrus.

Röd surkål

Surkål.


Surkål är ett gott tillbehör som kan smaksättas på massvis av sätt. Här får du ett recept från boken Taylor och Surtanten: Odla grönsaker och fyll ditt skafferi.

Läs mer »