Niklas Ekstedt ger ut kokbok om matlagning hemma.
Under pandemin lagade Niklas Ekstedt mer mat hemma, vilket snart mynnade ut i en ny kokbok som fokuserar på okomplicerad och god mat att laga hemma.
Läs mer »Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Receptet kommer från Niklas Ekstedts kokbok Ekstedt Hemma.
400 gram penne pasta
3 dl passerade tomater eller tomatsås
1 tsk chilipulver
3 mozzarella
salt
parmesan (alt. pecorino)
svartpeppar
olivolja
1/2 kruka basilika
Koka pastan enligt förpackningen, gärna någon minut kortare än enligt instruktionen. Häll av och låt pastan ånga av.
Blanda pastan med tomatsåsen, chilipulver och bryt ner mozzarellan i mindre bitar. Smaka upp med salt. Häll upp i ugnsfast form och gratinera i ugn på 175 °C grilleffekt tills den får ordentligt med färg cirka 3–4 minuter.
Servera gärna med parmesan eller pecorinoost, svartpeppar, olivolja och färsk basilika.
109,00 kr
Till pastan rekommenderar vi denna härliga chianti med fruktig och fräsch smak där du hittar inslag av körsbär, hallon och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet och passar även fantastiskt bra till pizza.
169,00 kr
I en något dyrare prisklass rekommenderar vi denna härliga ripasso från Valpolicella. Vinet bjuder på en medelfyllig smak med toner av torkade körsbär, moreller, kryddor, pinjenötter, choklad och tranbär.
Recept: Niklas Ekstedt
Under pandemin lagade Niklas Ekstedt mer mat hemma, vilket snart mynnade ut i en ny kokbok som fokuserar på okomplicerad och god mat att laga hemma.
Läs mer »Jordnötssås är en typisk sak som känns avancerat men som i själva verket är väldigt lätt att göra hemma. Dessutom är det riktigt gott till kyckling. Extra gott blir det när du som här toppar rätten med hackade jordnötter, chiliflakes och kokos.
Läs mer »Att få till en riktigt god fisksoppa behöver inte ta särskilt lång tid! Här bjuder Niklas Ekstedt på ett recept ur kokboken Ekstedt Hemma.
Läs mer »Den kryddiga färsen från färsk salsicciakorv är utmärkt att göra köttfärssås på. Här ett recept från den härliga kokboken "Köttfärsås".
Läs mer »