Helgrillad oxfilé med örter och försommarprimörer.
Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »Idag har Linnéa grillat biff som serveras med potatisknyten och örtsmör. Enkelt att förbereda och otroligt gott!
Idag serverar jag ett grillrecept som passar perfekt att ta med på semestern. Kanske har du inte tillgång till din stora grill hemma? Eller så är du bara sugen på att lägga något riktigt gott på grillen som inte kräver massor av arbete. Skivor av biff kräver bara någon minut per sida på riktigt hög värme, sen är saken biff så att säga.
Till detta är det fint att servera potatisknyten. Har du ont om tid eller dåligt med utrymme för någon vidare matlagning kan du förbereda dessa i förväg och förvara i kylen. Samma sak med kryddsmöret. En middag som bara tar cirka 20 minuter att tillaga om potatisknyten och kryddsmöret är förberett sedan tidigare. Lägg gärna i en bit av kryddsmöret i de varma potatisknytena för extra god smak! Potatisknytena går bra att köra i ugnen på 200°C om det är fullt på grillen.
200 g rumsvarmt smör
5 soltorkade tomater i olja
färsk basilika
2 tsk lökpulver
1 tsk örtsalt
Mosa smöret med en gaffel. Finhacka de soltorkade tomaterna och färsk basilika. Blanda i smöret tillsammans med lökpulver och salt. Blanda väl.
Forma till en avlång rulle och linda in i plastfolie och ställ kallt.
900 g färskpotatis
300 g rotselleri
75 g smör
1 lök
ärtskidor
salt
Dela potatis och rotselleri i bitar och förkoka i cirka 10 minuter i lättsaltat vatten.
Lägg ut 4 ark bakplåtspapper. Fördela smöret i mitten av varje papper. Finhacka löken och dela ärtskidorna på mitten. Varva potatis, rotselleri, lök och ärtskidor, strö över lite salt. Vik ihop långsidorna in mot mitten och tvinna ändarna. Klipp av överflödigt papper om de blir för mycket över. Slå in paketen i lite aluminiumfolie.
Lägg paketen på indirekt värme på grillen i cirka 20 minuter.
4 biffar
Torka köttet helt torrt.
Grilla på direkt värme i ca 2 minuter per sida, strö över lite flingsalt och låt vila ett par minuter innan servering.
95,00 kr
Till den grillade biffen rekommenderar vi Camp Syrah som är fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Vinet passar ypperligt till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Helgrillad oxfilé går alltid hem och serveras här tillsammans med försommarens härligaste primörer. Perfekt till midsommar och andra härliga sommarkvällar.
Läs mer »När du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Läs mer »Linnéa tipsar om en läcker grilltallrik med biff, grillade grönsaker, ugnsbakad blomkål och västerbottenmajo som pricken över i.
Läs mer »Linnéa har tagit fram ett recept till grillsäsongen med smakrika grönsaker och ett fantastiskt smör.
Läs mer »