Grillad biff med kryddsmör och potatisknyten.

Idag har Linnéa grillat biff som serveras med potatisknyten och örtsmör. Enkelt att förbereda och otroligt gott!

Grillad biff med lök och ärtskidor
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

214001

96,00 kr


logo

4

logo

0 h 50 min

Idag serverar jag ett grillrecept som passar perfekt att ta med på semestern. Kanske har du inte tillgång till din stora grill hemma? Eller så är du bara sugen på att lägga något riktigt gott på grillen som inte kräver massor av arbete. Skivor av biff kräver bara någon minut per sida på riktigt hög värme, sen är saken biff så att säga.

Till detta är det fint att servera potatisknyten. Har du ont om tid eller dåligt med utrymme för någon vidare matlagning kan du förbereda dessa i förväg och förvara i kylen. Samma sak med kryddsmöret. En middag som bara tar cirka 20 minuter att tillaga om potatisknyten och kryddsmöret är förberett sedan tidigare. Lägg gärna i en bit av kryddsmöret i de varma potatisknytena för extra god smak! Potatisknytena går bra att köra i ugnen på 200°C om det är fullt på grillen.

Örtsmör:

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör

  • 5 soltorkade tomater i olja

  • färsk basilika

  • 2 tsk lökpulver

  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

    1. Mosa smöret med en gaffel. Finhacka de soltorkade tomaterna och färsk basilika. Blanda i smöret tillsammans med lökpulver och salt. Blanda väl.

    2. Forma till en avlång rulle och linda in i plastfolie och ställ kallt.

Potatisknyten:

Ingredienser

  • 900 g färskpotatis

  • 300 g rotselleri

  • 75 g smör

  • 1 lök

  • ärtskidor

  • salt

Gör så här

    1. Dela potatis och rotselleri i bitar och förkoka i cirka 10 minuter i lättsaltat vatten.

    2. Lägg ut 4 ark bakplåtspapper. Fördela smöret i mitten av varje papper. Finhacka löken och dela ärtskidorna på mitten. Varva potatis, rotselleri, lök och ärtskidor, strö över lite salt. Vik ihop långsidorna in mot mitten och tvinna ändarna. Klipp av överflödigt papper om de blir för mycket över. Slå in paketen i lite aluminiumfolie.

    3. Lägg paketen på indirekt värme på grillen i cirka 20 minuter.

Grillad biff:

Ingredienser

  • 4 biffar

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt.

    2. Grilla på direkt värme i ca 2 minuter per sida, strö över lite flingsalt och låt vila ett par minuter innan servering.

Vintips till grillad biff:

Camp Syrah

96,00 kr


Till den grillade biffen rekommenderar vi Camp Syrah som är fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Vinet passar ypperligt till grillade rätter av lamm- eller nötkött, eller till smakrika vegetariska rätter.

Recept: Linnéa Seidel