Oststänger med västerbottensost och gräslöksdipp.
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Ska du grilla kött till midsommar är flapsteak en toppenbit. Här har Linnéa satt ihop en rätt där köttet ackompanjeras av färskpotatis som bakas i foliepaket samt en enkel men smakrik sås.
Flapsteak är en ypperlig styckdetalj att grilla, den tar inte alls lång tid på grillen och blir fantastiskt mör. Jag kryddar den alltid bara med salt och peppar. Potatisen tillagar jag i foliepaket. Men innerst lägger jag ett lager bakplåtspapper. Der ser trevligare ut att servera ur bakplåtspappret tycker jag.
till detta en gudomligt god kall sås med soltorkade tomater och basilika. Vilka smakkompisar dom två är alltså!
/Linnéa
800 g potatis
3 vitlöksklyftor
50 g mjukt smör
1 dl finhackad persilja
örtsalt
0,5 citron
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna något.
Lägg ut 4 ark folie och på dessa ett lager bakplåtspapper.
Fördela potatisen på de 4 arken med folie och bakplåtspapper.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman vitlök, smör, persilja och salt. Klicka ut detta över potatisen.
Pressa lite citron över varje potatispaket. Nyp först ihop bakplåtspappret och förslut sedan folien väl rund om.
Lägg potatispaketen på grillen i cirka 20 minuter.
2 dl créme fraîche
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
60 g soltorkade tomater
färsk basilika
färsk gräslök
svartpeppar
örtsalt
Blanda samman crème fraîche och majonnäs. Skala och finhacka vitlöken. Häll oljan av tomaterna och finhacka dom tillsammans med basilika och gräslök. Blanda detta i creme fraicheröran. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.
800 g flapsteak
flingsalt
svartpeppar
Torka köttet helt torrt. Krydda med salt och peppar runt om.
Grilla köttet. 52-60°C för blodigt, 60-65°C för medel, 65-68°C för välstekt.
Temperaturen stiger några grader medan köttet vilar, så ta av det lite innan det uppnår önskad grad.
Låt vila ca 10 minuter innan köttet skärs upp.
149,00 kr
Welmoed Shiraz Pinotage har en fruktig, något kryddig doft med inslag av fat, mörka körsbär, viol, svarta vinbär, rosmarin, björnbär och lakrits. Smaken är fruktig, något kryddig toner av fat, svarta vinbär, viol, körsbär, rosmarin, svartpeppar och skogshallon.
200,00 kr
Xavier Vignon Cairanne har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.
279,00 kr
Ruby Zin är ett vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Vinet har en garanterat låg halt av histaminer och tanniner, och är gjort av druvorna ruby cabernet och zinfandel.
Recept: Linnéa Seidel
En perfekt lite rätt som gästerna kan börja knapra på innan allt är klart till midsommarmåltiden. Och vad passar bättre till än ett glas bubbel?
Läs mer »Att grilla fisk är otroligt gott! Här har Linnéa gjort en fiskrätt med tilapia, som får smak av lime, som serveras med en nötig ruccolapesto och ljummen sommarsallad.
Läs mer »Avsluta midsommarmåltiden med något uppfriskande sött. Här har Linnéa gjort en sorbet av rabarber som hon serverar med sötsyrliga jordgubbar.
Läs mer »