Grillad fläskfilé med kall ädelostsås.

Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.

Marinerad fläskfilé med kall ädelostsås
Ruffino Chianti Organic, 750ml

Ruffino Chianti Organic, 750ml

Italien

Systembolaget nr:

2310

109,00 kr


The Pundit Syrah

The Pundit Syrah

USA

Systembolaget nr:

70472

279,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Jag gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall något drar ut på tiden och man inte kan äta direkt när det är tänkt. Den marinerade fläskfilén blir makalöst god om det får ligga i den goda marinaden över natten. Och allra godast blir det om man serverar en krämig ädelostsås till!

Marinerad fläskfilé med kall ädelostsås

Ingredienser

  • 1 kg svensk fläskfilé

  • salt och svartpeppar

  • 1/2 dl balsamvinäger

  • 1 dl olja

  • 3 msk soja

  • 1 kruka färsk basilika

  • 1 rödlök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 dl crème fraiche

  • 140 g gräddädelost

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Putsa köttet och krydda med salt och peppar.

    2. Grilla köttet på indirekt värme tills innertemperaturen är 67°C.

    3. Låt svalna helt och skär sedan i tunna skivor.

    4. Blanda en marinad av balsamvinäger, soja, olja, finhackad, basilika, finhackad rödlök och vitlök. Häll detta över köttet och marinera fläskfilén, gärna över natten.

    5. Vispa upp crème fraîche med en visp. Smula ädelosten fint.

    6. Rör ihop och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt i minst 30 minuter innan servering.

    7. Servera gärna nykokt färskpotatis till den marinerade fläskfilén.

Rött vin till grillad fläskfilé

Ruffino Chianti Organic, 750ml

109,00 kr


Till marinerad fläskfilé passar det italienska vinet Ruffino Chianti perfekt. Det är ett medelfylligt rött vin, åt det lite lättare hållet, med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

The Pundit Syrah

279,00 kr


The Pundit Syrah är ett vin från Washington som består av 88% syrah, 6% grenache, 4% mourvèdre och 2% viognier. Vinet är mörklila med lite rubinröda toner. Mogna körsbär och plommon i doften. Väldigt mjukt, silkigt avslut med smak av vanilj, körsbär och björnbär.

Recept: Linnéa Seidel